Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Son yolculuğuna uğurlanan Metin Uca’nın cenazesinde provokasyon girişimi

Televizyon programcısı, sunucu ve gazeteci Metin Uca, 19 Kasım Pazar günü Ankara Kocatepe Camisi’ndeki öğle namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedildi. Cenazede bir vatandaş, Hocam, Metin Bey camiye cenazesinin getirilmesini istemedi diye bağırdı, Uca’nın sevenleri ve yakınları ise tepki gösterdi.

Televizyon programcısı, sunucu, gazeteci Metin Uca için bugün Ankara Kocatepe Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Uca, törenin ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazesine çok sayıda gazeteci, siyasetçi ve sevenleri katıldı.

Cenaze merasimi sırasında bir vatandaş, “Hocam, Metin Bey camiye cenazesinin getirilmesini istemedi” diye bağırdı. Törene katılanlar da tepki gösterince bağıran kişi oradan uzaklaştı. Caminin arka tarafındaki bir grup da daha sonra yuhalamaya başladı. Yuhalamanın ardından Uca’nın yakınları ve sevenleri cami imamından gerekli tepkileri göstermesini istedi.

“O dönem gündeme getirdiği kişiler onu kovdura kovdura doyamadılar”

Cenaze törenine katılanlara Metin Uca’nın gazetecilik kariyerini sorduk.

Gazeteci Nursun Erel, Metin Uca’yla birlikte çalıştığını, onun çok iyi işlere imza attığını söyledi, “Mesela eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile olan maceraları, onun bugün konuşulan hatta bugün bile mahkemeye gidilemeyen olayları, o kadar derin ama esprilerle dolu haberler yapmıştı ki. Eski başkası eski Başbakan Tansu Çiller’in mal varlığıyla ilgili soruşturma yürütülürken o kadar esprili ama gündemi 12’den vuran haberlere imza attı ki bütün bunlar unutulmazdı dedi.

“Keskin bir dille anlatan gazeteciydi”

Metin Uca’nın “farklı bir gözle” bakan gazeteci olduğunu belirten medya ombudsmanı Faruk Bildirici, “Herkesin gördüğü yerden çok farklı kimsenin görmediği, anlamadığı analizleri çıkaran ve onları keskin bir dille anlatan gazeteci arkadaşımızdı. Ama üzülerek söylüyorum ki şimdi Metin Uca’nın arkasından ağlayan medya kuruluşu yöneticisi aslında onu son yıllarda televizyonlarda yer verilmediğini unutuyor” diye konuştu.

“Tırnaklarıyla dişiyle bir yere geldi”

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “Gazeteciliğine gelince tırnaklarıyla dişiyle bir yere gelmiş bir arkadaşımız. Kendisine konulan birtakım ekran yasaklarına rağmen köşesine çekilmemiş ve direnmiştir” diye konuştu.

“Ekrana çıktığı anda hükümet dahil herkesle savaşıyordu”

Gazeteci Emin Varol da Metin Uca’nın birkaç kez ekrandan alındığını hatırlatarak, “Güncel sorunlar onun süzgecinden komedi şeklinde geçiyordu. Beraber çalıştığımız yıllarda inanılmaz haberler yaptı. Onu tutmak çok zordu çünkü ekrana çıktığı anda hükümet dahil herkesle savaşıyordu adeta. Onun birkaç kere ekrandan alındığını da hatırlarım. Ölünceye kadar da bu tavrını sürdürdü, çok üzgünüz” dedi.

Uca’nın cenazesi Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.