Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zonguldak-Karadeniz Ereğli’de aynı gün içinde iki denizcinin cansız bedenine ulaşıldı: Yedi kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Zonguldak-Karadeniz Ereğli’de 19 Kasım’da çıkan fırtına nedeniyle batan yük gemisinde kaybolan 12 denizciden ikisinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece batan gemide hayatını kaybedenlerin sayısı beşe yükseldi. Yedi denizci için arama çalışmaları sürüyor.

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle 19 Kasım’da limanda sürüklenmemesi için açığa çıkartıldıktan sonra mendireğe çarpan “Kafkametler” isimli gemi battı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bugün (24 Kasım) X hesabından sabah saatlerinde yaptığı paylaşımda geminin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

AFAD, aynı gün içinde bir saat arayla iki paylaşımda daha bulundu ve iki denizcinin daha cansız bedenine ulaştıklarını açıkladı.

AFAD X hesabından yaptığı son paylaşımda, kayıp yedi denizcinin arama çalışmalarına devam edildiğini de ekledi.

İçişleri Bakanı, Karadeniz- Ereğli’yi “Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi” ilan etti

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 22 Kasım’da X hesabından yaptığı paylaşımda, 19 Kasım Pazar günü yaşanan kuvvetli yağışlar sonucu oluşan heyelan ve selden etkilenen Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesini “Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini açıkladı. Tarım İl Müdürlüğünce şu ana kadar yapılan tespitlerde 135 sera ile 76 balıkçı teknesinin zarar gördüğünü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılan tespitlere göre de 133 çatı uçmasının tespit edildiğini belirtti. Yerlikaya, ayrıca Defterdarlık Zarar Tespit Grubunca yapılan tespitlerde şu ana kadar 54 konut ve 226 işyerinin zarar gördüğünü de açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.