Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Esnek çalışma düzenlemesi kadınların kazanılmış haklarından ne götürecek? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınlar için esnek ve uzaktan çalışma modelleri için düzenleme yapacaklarını açıkladı. Göktaş, bu modeli, kadınların iş ve ev arasında bir tercih yapmak zorunda kalmamaları için geliştirdiklerini söyledi.

Ancak kadın dernekleri, bu sistemin kadınları ev temizliği, yemek, çocuk ve yaşlı bakımı gibi işlere daha fazla maruz bırakacağı ve sosyal yaşamdan soyutlayacağı gerekçesiyle düzenlemeye itiraz ediyor. Ayrıca esnek çalışma koşullarının zaten erkeklerle eşit işi yapsa dahi zaman zaman daha düşük ücretlere maruz kalan kadınları ucuz emek gücüne çevireceğini söylüyor.

Eşitlik için Kadın Platformu’ndan (EŞİK) avukat Yelda Koçak, düzenlemeyi Medyascope yayınında değerlendirdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.