Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuray Mert ile Soru-Cevap (100): Liberal demokrasilerdeki serbestiyet, farklı kültürlere tahammül ettikleri anlamına gelmiyor”

Hamas ve İsrail arasında 24 Kasım’da başlayan dört günlük ateşkes, bitimine saatler kala uzatıldı. Ateşkes süresince, esir takaslarının ve insani yardımın devam etmesi bekleniyor. Ateşkes esnasında yapılan esir takaslarında şu ana kadar Hamas’ın serbest bıraktığı rehine sayısı 54. İsrail ise 117 Filistinli mahkumu serbest bıraktı.

Öte yandan son yıllarda dünyada artan popülist sağ dalga son olarak Hollanda seçimlerinde kendini gösterdi. Seçimleri İslam karşıtı popülist Geert Wilders’in lideri olduğu aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) kazandı. Hollanda liberal demokrasinin yerleşik kabul edildiği ülkelerden olunca tüm dünyada bu galibiyet şaşkınlık yarattı. Ancak Nuray Mert Avrupa’nın 100 yıllık tarihine bakıldığında bunda şaşılacak bir şey olmadığını düşünüyor. Peki neden? 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.