Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özel’den Bahçeli’ye “soysuz” yanıtı: “Soyumuz Atatürk’ün doğduğu Selanik’te, Makedonya’dadır”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Kürtler daha az eşittir” sözlerinin ardından “Bu soysuz iddia tümüyle bühtandır” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. Özel,  iddianın soysuz olmayacağını belirterek, “Anlaşılan bana soysuz demeye kalkıyorlar. Soyumuz Osmanlı’ya hizmet eden devlet adamlarıyla Atatürk’ün doğduğu Selanik’te, Makedonya’dadır” dedi. Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Filistin’e destek olmak için siyasi partilerin genel başkanları ile “kol kola” sınır kapısına gitme çağrısı yaptı. 

 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuştu. Özel, bir açıklamasındaki “Türkiye’de herkes eşittir, fakat Kürtler daha az eşittir” sözlerini hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye cevap verdi. Bahçeli bugün (28 Kasım) grup toplantısında, Özel’i “Kürt kökenli kardeşlerimizin daha az eşit olduğunu söylemek hakikate alenen kıymak ve kast etmektir. Bu soysuz iddia tümüyle bühtandır” diyerek eleştirdi. 

“Kürtler başkan seçiyor, siz kayyım atıyorsunuz”

Grup kürsüsünden Bahçeli’ye yanıt veren Özel, “Türkiye’de herkes eşittir, fakat Kürtler daha az eşittir” sözlerini tekrarlayarak şöyle devam etti:

“Rize’de Tayyip Bey’in hemşehrileri istediğini belediye başkanını seçebiliyor. Diyarbakır, Batman, Van, Mardin’de, toplam 54 merkezde Kürtler belediye başkanı seçiyor ama o belediyelere siz kayyum atıyorsunuz. Manisalılar, Osmaniyeliler, Rizeliler eşittir, sizin bu uygulamalarınız yüzünden Kürtler Türkiye’de daha az eşittir kardeşim.”

“İddia soysuz olmaz”

Özel, Bahçeli’nin “soysuz iddia” sözüne şöyle yanıt verdi:

İddia soysuz olmaz, asılsız olur, abartılı, gerçek dışı olur. O arkadaşlar diyecek de diyemiyorsa anlaşılan bana soysuz demeye kalkıyorlar. Soysuz diyorlarsa ben Özgür Özel’in soyunu sopunu arıyorlarsa Devlet Bey pek çok akrabam burada soyumuz Selanik’tedir. Soyumuz Osmanlı’ya hizmet eden devlet adamlarıyla Atatürk’ün doğduğu Selanik’te Makedonya’dadır. Soyumu sopumu soranlara bildirilir

“Soyumu sopumu soranlara bildirilir”

Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde yaptığı konuşmada, Bahçeli’ye “zürriyetsiz” dediğini, o zaman bu sözü “kınadığını” hatırlattı:

“Tayyip Bey çocuğu yok diye ona zürriyetsiz dediğinde, çok ayıplamış ve kınamıştım. Tayyip Bey ile Devlet Bey’in ilişkilerine ben bir şey demem ama bu lafı Devlet Bey bana etmedi kabul etmiyorum. Devlet Bey’in prompterına bu cümleyi yazan metin yazarını Devlet Bey’in vicdanına ve ahlakına havale ediyorum”

https://twitter.com/medyascope/status/1729475273320476875?s=20

“Filistin’deki zulmü durdurmak solcuların görevidir”

İsrail-Hamas savaşının ardından, Filistin sorununa dikkat çekmek için Sosyalist Enternasyonel’de bulunan siyasi partilerin genel başkanlarına mektup yazdığını hatırlatan Özel, “Dünyadaki siyasi akrabalarımıza çağrımızdır: Filistin’deki zulmü durdurmak bütün solcuların, demokratların, sosyal demokratların, sosyalistlerin insanlık görevidir. Bu konuda hepinizi bir kez daha Türkiye’den davet ediyoruz” diye konuştu. 

Erdoğan’a çağrı: “Türkiye’nin iradesini ortaya koymaya davet ediyorum”

Özel, Türkiye’deki tüm siyasi partilerin genel başkanlarıyla birlikte “kol kola” sınır kapısına gitmesi için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaparak “Tek başına giderek orada bir şey yapmak yerine bütün siyasi parti liderlerinin gücünü, Türkiye’nin iradesini ortaya koymaya seni davet ediyorum” dedi. 

Emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olmalı

İktidarın 5 bin liralık emekli ikramiyesini çalışan emeklilere de vermeye başladığını hatırlatan Özel, “Dönülen iş 5 bin lirayı bütün emeklilere vermek. Oysa bunun derhal maaşlara yansıtılması, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması, asgari ücretin de insanca yaşanacak sınırlarda olması gerekiyor” diye konuştu. 

“Erdoğan’ın nazlandığını Mansur Başkan yılda üç kere yapıyor”

Konuşmasında 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere işaret eden Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “rekor oyla” yeniden seçileceğini söyledi. Sosyal belediyecilik çıkışı yapan Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 20 bin emekliye aylık bin 250 TL yardımda bulunduğunu belirterek, “Tayyip Bey’in bir kere vermeye nazlandığını, Mansur Başkan Ankara’daki zor durumdaki emekliye her yıl üç kere verecek” dedi. 

Özel’den Tahir Elçi mesajı

Özel, 28 Kasım 2015’te öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı ve CHP’den İstanbul milletvekili seçilen Türkan Elçi’nin eşi Tahir Elçi’yi andı:

“Sevgili Türkan Elçi’nin yüreğinde yanan ateş elbette sönmeyecek ama bir faili meçhul cinayetin aydınlanmasının verdiği ferahlık onun içine sinene kadar, bu yargılama bizim içimize sinmiyor. Onları katleden kirli eller ve o ellere talimatı verenler yargılanana kadar takipçisi olacağız.”

CHP’ye 650 yeni üye 

Özel’in “Baba ocağına gelin” çağrısının ardından Bursa Balkan Masası’ndan 650 kişi CHP’ye katıldı. Özel, 650 kişiyi temsilen altı kişiye rozet taktı ve “Baba evinin kapısı açık, tapusu bir kişiye kayıtlıdır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk buyurun gelin” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.