Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’den İYİ Parti ile ilgili iddialara yanıt: “Kendi günahlarını saklamak isteyenlerin İYİ Parti’yi özne yapmasına izin vermeyeceğiz”

Önümüzdeki yerel seçimlerin “şehirleri yolsuzluk sarmalından kurtarmak için büyük bir fırsat” olduğunu söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, belediye başkan adaylarına yolsuzlukla mücadele etmeleri gerektiğini söyledi. İYİ Parti ile ilgili yolsuzluk iddialarına da yanıt veren Akşener “Kendi günahlarını saklamak isteyenlerin İYİ Parti’yi özne yapmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün (29 Kasım) TBMM Grup Toplantısı’ndan konuştu. Salonda sık sık Akşener’i destekleyen sloganlar atıldı. Akşener, kürsüyü Emekliler Federasyonu Genel Başkanı Arzu Lastikçi’ye bıraktı ve Lastikçi’nin uzun konuşmasını ayakta dinledi. Akşener’in gündeminde yerel seçimler ile İYİ Parti hakkındaki yolsuzluk iddiaları vardı.

İZLEYİN: EYTliler İYİ Parti kürsüsünde

Emekliler adına kürsüde bulunan kişi Emekliler Federasyonu Genel Başkanı Arzu Lastikçi

Kadınların maruz bırakıldığı şiddete ilişkin verileri açıklayan Meral Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “İstanbul Sözleşmesi’ nden çekilerek aile içi huzuru sağlayabildiniz mi” diye sordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın asgari ücrete tek seferlik zam yapılacağına ilişkin açıklamasını hatırlatan Akşener, TÜRK-İŞ’in asgari ücret zammı görüşmeleri sürecinde açıklanan Kasım ayı açlık sınırı rakamının 14.025 olduğuna dikkat çekerek iktidarı eleştirdi. Akşener, yerel seçimlere ve İYİ Parti hakkında ortaya atılan yolsuzluk iddialarına ilişkin şunlar söyledi:

“Yerel seçimler, şehirlerimizi yolsuzluktan kurtarmak için fırsat”

“Kanunsuzluğu alışkanlık hâline getiren bir iktidarla imar mevzuatlarını tartışmayı gereksiz buluyorum. İşi verenin, yapanın ve denetleyenin, aynı dereden sulandığı bir ortamda yapılacak iş; mevzuat tartışmak değil; rant şebekelerini, belediyelerin dışına itmektir. Önümüzdeki yerel seçimler şehirlerimizi bu yolsuzluk sarmalından kurtarmak için büyük bir fırsattır.”

İZLEYİN: Akşener’den iddialara yanıt

Akşener, kürsüye çıkmadan önce İYİ Parti Grup Başkanı Koray Aydın ile konuşuyordu

“Kazandığınız belediyeleri İYİ Parti’nin emrine sokmak için aday değilsiniz”

“Tüm belediye başkan adaylarımıza sesleniyorum, işinizi en iyi şekilde yapacaksınız. Kimsenin baskısına, boyun eğmeyeceksiniz. Ranta, yolsuzluğa prim vermeyeceksiniz. İşe alım yaparken liyakat dışında hiçbir kritere bakmayacaksınız. Kazandığınız belediyeleri İYİ Parti’nin emrine sokmak için aday değilsiniz. Siyasi partilerin arka bahçesine dönmüş belediyeleri özgürleştirecek ve yeniden milletin emrine sokacaksınız. Yolsuzluğun kanıksatıldığı insanlarımıza, ahlaklı olmanın faziletini ve bereketini göstereceksiniz. Unutmayın İYİ Parti siyasetin ahlaksız tekliflerini, elinin tersi ile itenlerin partisidir.”

“İYİ Parti ittifaklara dayanıp, yan gelip yatmak için kurulmadı”

Bugün ne kadar tartışılırsa tartışılsın kaç cepheden hedef alınırsa alınsın, hangi kirli tuzaklar kurulursa kurulsun İYİ Parti’nin güneşi ilk günkü ışıltısını koruyor. İYİ Parti, birilerinin kariyer basamağı olsun, siyaset simsarlarının kirli düzeni sürsün diye kurulmadı. İttifaklara dayanıp, yan gelip yatmak için de kurulmadı. Kimse kusura bakmasın birilerinin keyfini kaçırmaya heveslerini kursaklarında bırakmaya devam edeceğiz.”

“Beytülmale el uzatmadık, bozulmadık, çürümedik”

“Dün yüzde 60 borazanlığı yapanlar, bugün utanmadan İYİ Parti analizleri kasıyor ancak şunu unutuyorlar ki onların sürdüğü balçık İYİ Parti güneşini sıvayamaz. Onların estirdikleri fırtınalar bizden toz dışında bir şey alamaz. Biz milletimize asla yalan söylemedik. Asla beytülmale el uzatmadık, hırslarımıza teslim olmadık. Bozulmadık, çürümedik. Kendi günahlarını saklamak isteyenlerin İYİ Parti’yi özne yapmasına izin vermeyeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler