Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Davutoğlu’ndan Ali Yerlikaya eleştirisi: “Bir İçişleri Bakanı bataklık oluşturuyor diğeri ‘Bataklığı kuruttum’ diye kahraman oluyor, ikisini de Bahçeli ve Erdoğan yönetiyor”

Saadet-Gelecek TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak için “Erdoğan’dan faydalanmaya çalışan bu kişi birtakım örtülü operasyonlarda kullanıldı, şimdi gözden düştü” dedi. Mafya, siyaset ilişkilerine dikkat çeken Davutoğlu “Bahçeli ve Erdoğan karar veriyor. Bir Bakan’ın oluşturduğu bataklık üzerinde bir başka Bakan kahramanlık hikayeleri yazdı. Cumhurbaşkanı aynı Cumhurbaşkanı, iktidar aynı iktidar, ortaklık aynı ortaklık” diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet-Gelecek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grubu toplantısında konuştu. Davutoğlu, konuşmaya başlamadan önce ceketini ve kravatını çıkararak, mafya-siyaset ilişkisi iddialarına karşı 2021’de “temiz siyaset” için başlattıkları “beyaz gömlek” kampanyasını hatırlattı. Davutoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı şu sözlerle eleştirdi:

“Bir Bakan’ın oluşturduğu bataklık üzerinde bir başka Bakan kahramanlık hikayeleri yazdı. Cumhurbaşkanı aynı Cumhurbaşkanı, iktidar aynı iktidar, ortaklık aynı ortaklık. Sayın Bahçeli ve Sayın Erdoğan karar veriyorlar ama bir İçişleri Bakanı bataklık oluşturuyor diğer İçişleri Bakanı ‘Bataklığı kuruttum’ diye övünüyor. İşte böyle bir ortamda beyaz gömlekleri korumak o kadar zor ki.”

“Torba yasa yeni bir karapara aklama operasyonu”

Davutoğlu, Meclis’e sunulan ekonomiye ilişkin torba yasada, yurtdışında yüzde 50+1 şirkete sahip Türk vatandaşları kazancını Türkiye’ye getirirse yüzde 50 gelir vergisi muafiyeti almasını düzenleyen maddeyle ilgili konuştu. “Şimdi yeni torba yasa geldi, yeni bir karapara aklıma operasyonu var” diyen Davutoğlu, bu sözlerini şöyle açıkladı:

“Görünüşte iyi bir şey, Türkiye’ye para getirecek. Peki bu paralar nasıl çıktı, bu paraları Türkiye’den kim çıkardı? Varlık barışı denilen şeyin arkasında ‘Bir karapara aklama operasyonu var’ diyorlar. Seçimlerden önceki üç ayda 15 milyar 905 milyon dolar Türkiye’den çıktı. Seçimler bitti, bu düzenin devam edeceği görülünce 15 milyar 575 milyon dolar geri geldi. Eğer bir değişiklik olsaydı o dolarlar gelmeyecekti. Şimdi diyor ki açık bir şekilde hükümet, ‘Bu torba yasada götürdüğünüz paraları geri getirebilirsiniz sizden vergi vergi almayacağım.”

“Sırf Cumhurbaşkanı’ndan yararlanabilmek için ona ilan-ı aşk eden bir müptezel var”

Davutoğlu, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak ile ilgili şöyle konuştu:

“Sırf Cumhurbaşkanı’ndan yararlanabilmek için ona ilan-ı aşk eden bir müptezel var. Hz. Mevlana’ya hakaret eden müptezeli hepiniz bilirsiniz. Bu kişi birtakım örtülü operasyonlarda kullanıldı şimdi gözden düştü. Birisi Süleyman Soylu gibi gözden düştüyse, bu da Ethem Sancak.”

Davutoğlu, Sancak’ın 2015 yılında verdiği bir röportaja atıfla Erdoğan’a ilan-ı aşk ettiğini söyledi. Sancak röportajında “Erdoğan’ın dürüstlüğünü, yiğitliğini gördüm, gördükçe aşık oldum. Doğrusu solculuk dönemimde Mevlana ile Şems’in arasındaki aşka anlam veremiyordum. Tanıdıktan sonra gördüm ki, böyle bir ilahi aşk iki erkek arasında olabiliyor” diye konuşmuştu.

“Sancak, Talip Öztürk’le birlikte tank palet fabrikasının yüzde 50,1’ini 480 milyon dolara Katar’a sattı”

Sancak’ın “Maocu bir çeteyi finanslamakla meşgul olduğunu” söyleyen Davutoğlu, konuya ilişkin geçmişte yaşananlarla ilgili şu iddiaları dile getirdi:

“Bu kişi tank palet fabrikasının önce yüzde 49’unu Katar’a devrederek sattı, yakınlarından birisi olan Talip Öztürk’le birlikte yüzde 50,1’ini de 480 milyon dolara başka bir firmaya sattı. 480 milyon dolar karşılığı alırken ne yaptı? Memlekete hangi çiviyi çaktı? Bugünkü parayla 14 milyar TL ediyor ve ortada hiçbir şey yok.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.