Akşener ve Özel görüştü: İstanbul ve Ankara’da “işbirliği” olacak mı, Akşener ne istedi? 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret ederek yerel seçimler için işbirliği teklif etti. İki genel başkan görüşme sonrası yaptıkları açıklamada İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun (GİK) yerel seçimlere müstakil girme kararını hatırlatarak bunun bir soru olduğunu vurguladı. Özel “ittifak kelimesi yoruldu” diyerek işbirliği ifadesini kullanmayı tercih etti, Akşener ise teklifin bazı şehirler için işbirliği teklifi olduğunu dile getirdi. Gözler Pazartesi (4 Aralık) günü yapılacak İYİ Parti GİK toplantısına çevrildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den randevu talep etmişti. İki genel başkan bugün (30 Kasım) saat 10.30’da İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

İYİ Parti Genel Merkezi’ne giden Özgür Özel’i İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak ve Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural karşıladı. Özel’e Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi eşlik etti. Görüşmede Vural ve Yılmaz’la birlikte İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz ve Grup Başkanı Koray Aydın da bulundu.

OKUYUN: Özgür Özel, Akşener’e yerel seçimler için “işbirliği” teklif etti: ” İYİ Parti Genel İdare Kurulu seçimlere müstakil girme kararını gözden geçirebilir mi?”

Medyascope muhabiri Özgecan Özgenç görüşmenin detaylarını aktardı. Prof. Dr. Tanju Tosun ittifak değil, işbirliği formülünün neden tercih edildiğini, pazarlık masasında neler konuşulmuş olabileceğini, muhalif seçmenin duygu durumunu değerlendirdi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Bakanlık makamına gönderdiği 14 Kasım tarihli kararla, 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen kent olan Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerinde 207 hektarlık bölgeyi içeren sekiz mahallenin rezerv yapı alanı ilan ettiğini duyurdu. Hatay Barosuna göre kararla 50 bin kişi mülksüzleşme riskiyle karşı karşıya gelecek.

Yeni düzenlemeyle rezerv yapı alanı tanımındaki yeni yerleşim alanı ifadesi yasadan çıkarılarak, meskun mahal şartı kaldırıldı. Böylece gerekli görülen tüm alanlar rezerv yapı alanı ilan edilebilecek. Rezerv yapı alanı ilan edilen yerler dönüşüm için boşaltılıp yerine yeni yapılar inşa edilecek. Medyascope editörü Berna Büyükbayrak dosya haberini anlattı.

Hatay Barosu Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın bu değişikliğin mülkiyet hakkı açısından sonuçlarını, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen ise yaşanılabilir kent hakkı açısından değerlendirdi. 

OKUYUN : Türkiye’de ilk kez bir yerleşim yeri rezerv bölge ilan edildi: Antakya ve Defne’de en az 50 bin kişi mülksüzleştiriliyor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.