Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (87): Akşener üslup yumuşattı, ittifak kapısı aralanıyor mu?

Yerel seçimlere dört ay kaldı. 31 Mart 2024’te yapılacak seçimler için görüşme trafikleri de başladı. Dün (29 Kasım) Erdoğan ile Bahçeli, bugün de Özgür Özel ile Meral Akşener görüştü. İki toplantının da görünen amacının “yerel seçimlerde birlikte ne yapabiliriz” olduğu aşikar.

Özel-Akşener görüşmesinin ardından Özel, “İYİ Parti’ye önümüzdeki yerel seçimde yerel seçime yönelik işbirliği içinde olup olamayacağımızı, böyle bir kararın Genel İdare Kurulu tarafından gözden geçirilip geçirilemeyeceğini” sorduk diyerek görüşmenin amacını ortaya koydu.

Akşener ise kararlarının 81 ilde tek başlarına seçime girmek olduğunu vurgulamakla birlikte, Genel İdare Kurulu toplantısında bu öneriyi değerlendireceklerini söyledi.

Bu söylemler bazı seçim çevrelerinde “seçim işbirliğinin olabileceği” anlamına gelmekle birlikte, sonuç olumlu da olsa, olumsuz da olsa CHP’nin genel başkanı Özel’in elini güçlendirecek bir hamle. Sonuç olumlu olursa, “Girişimimiz sonuç verdi” diyecek, olumsuz olursa da, “Elimizden geleni yaptık, olmadı, tavanda değil, tabanda işbirliği istiyoruz” diyebilecek.

Cumhur ittifakı yoluna sorunsuz devam ediyor mu?

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden sonra dün bir açıklama yapılmadı ama Erdoğan bugün AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda, “Sayın Bahçeli’yle oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Milli irade düşmanlarına karşı 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulan ittifakımızı daha da güçlendirerek geleceğe taşıma azmindeyiz” dedi. Erdoğan, hedeflerini de “Kazanmak, hem de ezici bir oranla kazanmak dışında bir seçeneğimizin olmadığı seçimlere hazırlanıyoruz” sözleriyle açıkladı.

Burada Erdoğan’ın her şeyden çok istediği İstanbul’u geri alabilmek. Bunun için tüm kozlarını oynayacaktır. Seçim sürecini ve karşı hamleleri gözlemekte olan Erdoğan, kendi hamlesini de en uygun zamanda yapacaktır. Bu hamle adayın kim olacağı kadar, İmamoğlu’nu etkisiz kılacak hamleler de olabilir. Erdoğan ayrıca ülke genelinde de seçmeni yanına çekmeye yönelik iktidar gücünün verdiği imkanları kullanmaktan geri durmayacaktır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.