Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2024 grupları belli oldu: F Grubu’nda yer alacak Türkiye; Portekiz, Çekya ve elemelerden gelecek son takım ile karşılaşacak

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) kuraları ev sahibi Almanya’da çekildi. Kuraya ikinci torbadan katılan Türkiye A Milli Futbol Takımı, F Grubu’nda Portekiz, Çekya ve elemelerden gelecek son takım (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ile eşleşti.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın grup aşaması kura çekimi, ev sahibi Almanya’nın Hamburg kentinde yapıldı. Elemelerde grubunu lider tamamlayarak EURO 2024’e katılmaya hak kazanan Türkiye A Milli Futbol Takımı kuraya ikinci torbadan katıldı. F Grubu’nda A Millilerin rakipleri Portekiz, Çekya ve elemelerden gelecek son takım (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg’dan biri) oldu.

Ay-yıldızlılar EURO 2024’teki ilk maçında 18 Haziran’da Signal Iduna Park’ta elemelerden gelecek rakibi ile karşılaşacak. 22 Haziran’da ise yine Signal Iduna Park’ta Portekizle karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, 26 Haziran’da ise Volksparkstadion’da Çekya ile üçüncü son maçına çıkacak.

EURO 2024 Elemeleri J Grubu’nda yer alan Portekiz, Slovakya, Lüksemburg, İzlanda, Bosna Hersek ve Lihtenştayn ile karşılaştığı grupta tüm maçlarını kazanarak, birinci torbadan Avrupa Futbol Şampiyonası vizesi aldı. Elemelerde çıktığı 10 maçta toplam 36 gol kaydeden Portekiz, kalesinde ise yalnızca 2 gol goldü. Euro 2020’de son 16 turunda elenerek turnuvaya veda eden Portekiz, 2016’da ise şampiyon olmuştu.

Elemelerde E Grubu’nda yer alan Çekya ise Arnavutluk, Polonya, Moldova ve Faroe Adaları’nın yer aldığı grubu 8 maçta topladığı 15 puanla ikinci sırada tamamladı. Üçüncü torbadan EURO 2024 vizesi alan Çekya, EURO 2020’de ise çeyrek finalde Danimarka’ya elenmişti. 

F Grubu’nda Milli Takım, son rakibinin belli olacağı Play-Off C yolu eşleşmelerini bekleyecek. 21 Mart’ta Gürcistan-Lüksemburg ve Yunanistan Kazakistan karşılaşmaları oynanacak. Tek maç üzerinden oynanacak yarı final eşleşmelerinde galip gelen ekipler finalde EURO 2024 bileti için mücadele edecek. Final mücadelesi ise 26 Mart’ta oynanacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.