Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş ile politikAnkara (89): Veda ve teşekkür…

CHP, genel başkan değişimi ardından gireceği ilk seçimde başarılı çıkmak istiyor. Özgür Özel hem seçimi hem de İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını CHP’nin kazanmasını istiyor ve bunun için çaba harcıyor. İlk olarak İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener’in kapısını çalan Özel buradan eli boş dönmüş gözükmekle birlikte hamlesinde başarılı oldu. İşbirliğinden yana olduğunu belirlen bazı milletvekilleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili istifa etti. Üyeler istifa eden İbrahim Özkan’ı yeniden İBB Grup Başkanvekilliği görevine seçince, hepsi birden “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edildi.

Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından “kent uzlaşısı” denilen bir işbirliği modeli ortaya atıldı. Bu hem CHP’nin hem de DEM Parti’nin işini kolaylaştıran bir yaklaşım olur. İl ya da ilçelerde aday isimleri, kimin kimi destekleyeceği ortak görüşmelerle belirlenirken, diğer yandan da her iki partinin başka partilerle de işbirliği görüşmesi yapma kapısını açık bırakıyor.

AKP ve Cumhur İttifakı da yerel seçimler öncesinde hareketli. Erdoğan MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüştü ve kurulan ortak komisyon çalışıyor. Hangi illerde kimin adayı desteklenecek, buna ilişkin yapılan çalışmaların sonucu Erdoğan ve Bahçeli’ye sunulacak.

Erdoğan diğer yandan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve HÜDA-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile de görüştü. Yapıcıoğlu Cumhur İttifakı anlayışının yerel seçimlerde de sürdürülmesini isterken, milletvekili seçimlerine kendi logosuyla katılan ve yüzde 3’e yakın oy alan Yeniden Refah Partisi’nin genel başkanı Fatih Erbakan kendinde pazarlık yapma gücü buluyor. Özellikle İstanbul’u yeniden almak isteyen Erdoğan’ın tavrı önemli olmakla birlikte, Erbakan’ın bazı taleplerine evet demek durumunda kalabilir.

Veda ve teşekkür…

politikAnkara programı Şubat 2022’de başladı yolculuğuna ve 89 programdır Medyascope izleyicilerinin karşısına çıkıyor. Şimdi veda zamanı… Sedat Bozkurt ve Hıdır Göktaş’ın yürüttüğü program son kez yapıldı. Sedat Bozkurt bundan sonra KRT Televizyonu’nda siyasi yorum ve analizlerini sürdürecek. Hıdır Göktaş ise Medyascope’un “Hafta Sonu Yazıları” başlığı altında, haftalık yazı yazmaya başlayacak. İlk yazı yeni yılın Ocak ayının ikinci yarısında Medyascope okurlarının ilgisine sunulacak.

89 programdır bize destek veren politikAnkara ve Medyascope izleyicilerine ve yayınların yapılması ve içeriklerinin yayınlanması sürecinde emeği geçen Medyascope Ankara Büro çalışanlarına, İstanbul büroda emeği geçenlere ve İstanbul reji ekibine teşekkür ederiz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.