Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP 5 şehirde adayını belirledi | İYİ Parti istifa dalgasını önleyebilecek mi?

Program Editörü: Aliye Altınışık

CHP Parti Meclisi 227 belediye başkan adayını belirledi. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş, Bursa’da Mustafa Bozbey, Balıkesir’de Ahmet Akın, Bolu’da ise Tanju Özcan aday gösterilecek.  PM’de 227 belediye başkanı için karar oy birliğiyle alındı. Böylelikle dört büyükşehirin yanı sıra altı ilin belediye başkan adayı da belli olmuş oldu.

CHP’nin 7. genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul, Ankara ve Aydın’ın belediye başkanlarının göreve devam edeceğini açıklamıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, göreve geldikten sonra Kılıçdaroğlu’nun belirlediği isimlerde değişiklik olmayacağını söylemişti. 

OKUYUN: CHP’de 227 belediye başkan adayı belirlendi: Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Tanju Özcan yeniden aday

PM, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş için karar aldı ancak Özlem Çerçioğlu için karar alınmadı.

Çerçioğlu’nun aday gösterilip gösterilmeyeceği konusundaki soruya CHP’li yetkililer, “Aydın’da Özlem Hanım kesin. Böyle bir tartışma yaşanmadı. Diğer büyükşehirler nüfus yoğunluğuna göre açıklanacak. İstanbul ve Ankara’nın büyüklüğü ile Adana, Mersin, Aydın’ın büyüklük ayrımı var” yanıtını verdi. 

Şeyh Said ile ilgili paylaşımları nedeniyle partisi tarafından disipline sevk edilen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, istifa etti.

Üst düzey görev almış isimlerin istifaları gündem yaratırken, kulislerde partiden kopuşun devam edeceği söyleniyor. İYİ Parti’nin CHP’ye işbirliği kapılarını kapatmasının ardından, pek çok isim de disipline sevk edilerek ya da istifası istenerek partiden uzaklaştırılıyor. 

OKUYUN: Salim Ensarioğlu’ndan sonra İYİ Parti Diyarbakır il ve ilçeleri toplu istifa edecek

Medyascope’un edindiği bilgiye göre Ensarioğlu’nun oğlu İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vecdin Ensarioğlu, yönetim kurulu ve ilçe teşkilatları 16 Aralık Cumartesi günü toplu istifa edecek.

Siyaset bilimci Sezin Öney gelişmeleri Medyascope yayınında değerlendirdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.