Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saadet Partili Hasan Bitmez son yolculuğuna uğurlandı

Haber: Edanur Tanış & Murat Türsan

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) 2024 Bütçe Görüşmeleri’nde konuşmasının ardından fenalaşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, 14 Aralık Perşembe günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bitmez, İstanbul Fatih Camisi’nde 15 Aralık Cuma günü düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, 12 Aralık Salı günü TBMM’deki 2024 Bütçe Görüşmeleri’ndeki konuşmasının ardından kalp krizi geçirdi. Bitmez, 14 Aralık Perşembe günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bitmez’in cenaze namazı 15 Aralık Perşembe İstanbul Fatih Camii’nde öğlen saatinde kılındı. Bitmez’in  tabutunun üzerinde Türk bayrağı ve Filistin bayrağı vardı. Bitmez için, Fatih Cami’nin duvarlarına Şehadetin kutlu olsun” ve “Katil İsrail ve işbirlikçileri çok sevinmeyin, bizde Hasanlar Bitmez” yazılı pankartlar asıldı.

Cenaze törenine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, MHP’den istifa eden Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve çok sayıda siyasi isim katıldı.

Cenazeye protokolün geldiği sırada izdiham yaşandı. Siyasilerin korumaları arasında gerginlik çıkarken, mikrofonla sakin olunması ve namaz için saf tutulması anonsları yapıldı. Düzenin sağlanmasının ardından cenaze namazı kılındı.

Meclis’te fenalaşmıştı

Bitmez, 12 Aralık Salı günü düzenlenen bütçe görüşmelerinde konuşması biter bitmez fenalaşarak yere düştü ve kafasını merdivenlere çarpan Bitmez’e ilk müdahaleyi doktor milletvekilleri İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş yaptı. Bitmez’e yaklaşık 10 dakika kalp masajı yapıldı.

Bitmez’e kalp masajı yapılırken Genel Kurul Salonu’na sedye getirildi. Sedyeyle ambulansa taşınan Bitmez, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Anjiyoya alınan Bitmez, yoğun bakımda kalıyordu.

Bitmez’in vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu:

“12 Aralık Salı günü TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşması sırasında rahatsızlık geçiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Sn. Hasan Bitmez, tedavi altına alındığı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün 11:50’de vefat etti. Sn. vekilimize Allah’tan rahmet, ailesine, Saadet Partisi başta olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun.”

Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in yere düştüğü sırada AKP sıralarından, “Allah’ın gazabı böyle olur işte, Allah’ın gazabı” diye bağırıldığı TBMM tutanaklarına geçmişti.

Hasan Bitmez kimdir?

1969 yılında Giresun Alucra’da doğan Hasan Bitmez, ilkokulu İstanbul’da okuduktan sonra Gebze İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesinde öğrenim gördü.

Milli Gençlik Vakfı’nda çeşitli kademelerde görevler ifa ettikten sonra 1999-2004 yılları arasında Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

2000 yılında Anadolu Gençlik Dergisi’ni kurdu ve derginin genel yayın yönetmenliğini üstlendi.

Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı ve bir dönem başkanlığını yaptı.

Kurucuları arasında yer aldığı International Youth Form’un genel başkanlık görevini yürüttü.

2006-2010 yılları arasında International Islamic Federation of Student Organizations’ın Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu, 2010-2014 yılları arasında ise Şura Meclisi Başkanlığı görevini yerine getirdi.

Saadet Partisi ve Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nin yardımlarının Endonezya, Çad, Kamerun, Nijerya, Sudan, Gana ve Hindistan gibi birçok ülkeye ulaştırılmasında aktif rol oynadı.

Siyasete Refah Partisi Gebze İlçe Teşkilatında başlayan Bitmez, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde çeşitli kademelerde görevler aldı.

2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Genel Merkez Seçim Karargâh Başkanı olarak görev yaptı.

Saadet Partisi Genel Merkezi’nde kendisine tevdi edilen farklı görevlerde bulunduktan sonra Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Arapça ve İngilizce bilen Bitmez; halen Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nde Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi’dir ve İslam Birliği Araştırmaları Merkezi Başkanı’dır.

Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı ve TBMM 28. Dönem Kocaeli Milletvekili olan Bitmez, evli ve bir çocuk babasıdır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.