Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (429) | İYİ Parti – CHP gerilimi nasıl sonuçlanacak? İYİ Parti 3. seçenek olabilecek mi? 

2019 Yerel Seçimleri’nde “ittifak” ile yapan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti 2024 Yerel Seçimleri’ne giderken karşılıklı sert sözler sarf etmeye devam ediyor. İYİ Parti, 2023 Genel Seçimleri’nin faturasını CHP’ye çıkarıyor.

İYİ Parti ve CHP arasındaki “ittifak” gerilimi sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, partisine operasyon çekildiğini, bunun da bir savaş ilanı olduğunu söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “Ortada bir operasyon varsa, bu operasyonun içinde biz yokuz” yanıtını verdi.

Akşener’in “Millet bu arkadaşları istiyor diye o masaya götürdüm, o masadan kovuldum. Ve ikisi de korktu kabul etmedi” sözlerine de cevap veren Yavaş, “Korkak kelimesini asla kabul etmiyorum, hiçbir zaman korkmadım. Allah’tan başka hiç kimseden korkmam” dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Haddini aşan cümleler” dedi. 

Peki, gerilim nasıl sonlanacak? 2019’da tutan formül, İYİ Parti için 2024 Yerel Seçimleri’nde neden yeterli olmadı? İYİ Parti, iktidarı zayıflatıp üçüncü seçenek olabilecek mi? Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı teklifini kabul etmeyen Yavaş ve İmamoğlu’na bedel ödetmek mi istiyor? 

Gökçe Çiçek Kösedağı soruyor siyasetbilimciler Dr. İlteriş Ergun ve Prof. Dr. Tanju Tosun yanıtlıyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.