Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun ifade vermek için Türkiye’ye geleceğini tahmin ediyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’da motokuryelik yapan Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna ilişkin açıklama yaptı. İkinci Adli Tıp raporunda araç sürücüsünün asli kusurlu, motokuryenin tali kusurlu olduğunu söyleyen Tunç, “Tahmin ediyoruz ki yakın bir zamanda ilgili şahıs yurt dışından gelip ifadesini verecektir” dedi. Tunç, Meclis’teki dokunulmazlık dosyalarına ilişkin “800 dokunulmazlığın büyük bir bölümü terör propagandasıyla alakalı” diye konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bugün (26 Aralık) Ankara’da katıldığı “Yargı Reformu Stratejisi ve İnsan Hakları Eylem Planı” hazırlık toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tunç, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun yakın zamanda ifade vermek için geleceğini “tahmin ettiğini” söyledi

Adalet Bakanı Tunç, İstanbul’da motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluyla ilgili Adli Tıp raporunun geldiğini söyleyerek “Araç sürücüsünün asli kusurlu ve motosikletli kuryemizin de tali kusurlu olduğu yönünde ikinci Adli Tıp raporu geldi. Bu raporlar çerçevesinde dava açılacaktır ve kovuşturma devam edecektir” diye konuştu.

Tunç, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un yakın zamanda Türkiye’ye gelip ifade vereceğini tahmin ettiğini söyledi:

Bilirkişi raporu çerçevesinde önümüzdeki birkaç gün içerisinde iddianame hazırlanacaktır. Tahmin ediyoruz ki yakın bir zamanda ilgili şahıs yurt dışından gelip ifadesini verecektir. Bu noktada özellikle Dışişleri Bakanlığımızın da görüşmeleri oldu ve yakın zamanda bu süreç gerçekleşecektir.”

“800 dokunulmazlığın büyük bölümü terör propagandasıyla alakalı”

Tunç, Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan 12 askerle ilgili konuştu, seçilmiş milletvekillerinin terörle mücadelede devletin yanında olması gerektiğini söyledi:

“Herkesin sorumlu davranması gerekir. Eğer siz milletten yetki alarak gelmiş ve o kürsüden konuşuyorsanız, milletin beklentilerine uygun sözler etmeniz gerekir. Eğer terörü destekleyen açıklamalarda bulunursanız, elbette ki konu yargıya ve soruşturmaya intikal eder. Meclis’teki dokunulmazlık dosyası 800’ü buldu, büyük bir bölümü de terör propagandasıyla alakalı.”

“Anayasa Mahkememiz de, Yargıtayımız da Anayasamıza bağlı”

Adalet Bakanı Tunç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kapatılması isteğini tekrarlamasına yönelik sözlerinin sorulması üzerine“Anayasa Mahkememiz de, Yargıtayımız da, tüm mahkemelerimiz Anayasamıza bağlı. Anayasa maddeleri değişmediği müddetçe anayasa hükümlerinin uygulanması gerekiyor” diye konuştu.

Tunç, AYM’nin Gezi davası nedeniyle tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez ihlal kararı vermesine ilişkin soruya ise “Bu kararla ilgili olarak gerekçeli karar henüz açıklanmadı. Gerekçeli karar açıklandıktan sonra ilgili mahkemeler ilgili süreç içerisinde kararlarını vereceklerdir, hep beraber onu bekleyeceğiz” diye cevap verdi. 

“Değiştirilemez maddelerin tartışılması söz konusu olamaz”

Tunç, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun TBMM Genel Kurulu’nda söylediği “Federasyon tartışılmalı” sözlerine ilişkin şöyle konuştu:

“Anayasamızın 3. maddesi açık, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.’ Değiştirilemez maddelerin tartışılmasıyla ilgili bir durum söz konusu olamaz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.