Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler (26 Aralık 2023)

Siyasetten uluslararası gelişmelere, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan son gelişmelerden fenomenlere yönelik yürütülen operasyonlara ve Kızıl Goncalar dizisi bağlamında sürüp giden tartışmalara kadar günün öne çıkan gelişmelerini sizler için derledik

  • Özgür Özel’den Bahçeli’ye: “PKK’nın adını anmayan hain arıyorsan işte Erdoğan”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’deki grup toplantısında Pençe-Kilit Operasyonunda şehit olan 12 asker, Manisa’daki protesto ve TBMM’deki bildiri tartışmasına ilişkin konuştu. Şehitlerin ardından yaptığı sosyal medya paylaşımıyla AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın paylaşımını gösteren Özel, “PKK’nın adını anmayan bir hain arıyorsan işte Recep Tayyip Erdoğan” dedi.  Ortak bildirilere 1948’den beri imza attıklarını söyleyen Özel, sonuç elde edilemediğini, şehit cenazelerinin gelmeye devam ettiğini dile getirdi. Özel, “‘Bir şeyler iyiye gidecek’ dendiğinde şehit cenazeleri geliyor, artık insanlar bu sorunun cevabını istiyorlar. Bundan sonra ne ezbere iktidar var, ne öyle ezbere muhalefet var. CHP’yi bundan önce hesaba katmayanlar, o kirli hesaplarını iki kere yapsınlar çünkü yanılacaklar” diye konuştu. 

Özgür Özel’den Bahçeli’ye: “PKK’nın adını anmayan hain arıyorsan işte Erdoğan”

  • Bahçeli, AYM Başkanı’nı hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Can Atalay kararı sebebiyle Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerini hedef aldı. AYM’nin kapatılması isteğini tekrarlayan Bahçeli, AYM Başkanı Zühtü Arslan’a “Bay Zühtü, senin ipi kimin elinde” diye seslendi. Yeni anayasa sürecinde AYM’nin yapısında radikal değişiklikler yapılması, aksi takdirde AYM’nin kapatılması gerektiğini dile getiren Bahçeli dokunulmazlık sınırının gözden geçirilmesi gerektiğine işaret etti.

Bahçeli, Can Atalay kararını hatırlatarak AYM Başkanı’nı hedef aldı: “Bay Zühtü, ipin kimin elinde?”

  • Diyarbakır işkencecisinin adı ilkokula verildi

İzmir’in Buca ilçesindeki Belenbaşı Köyü’nde yıkılıp yeniden inşa edilen Belenbaşı İlkokulu’na 12 Eylül sonrası Diyarbakır Cezaevi’nin işkencecisi Esat Oktay Yıldıran’ın adı verildi. Yıldıran’ın adınının bir okula verilmesi tartışma yarattı. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı okula gidip inceleme yaptı ve İzmir Valiliği’ne bildirdi. Medyascope muhabiri Gülseven Özkan’ın İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden öğrendiği bilgiye göre okulun adı kaldırılacak.

  • Tunç, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun ifade vermek için Türkiye’ye geleceğini tahmin ediyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’da motokuryelik yapan Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna ilişkin açıklama yaptı. İkinci Adli Tıp raporunda araç sürücüsünün asli kusurlu, motokuryenin tali kusurlu olduğunu söyleyen Tunç, “Tahmin ediyoruz ki yakın bir zamanda ilgili şahıs yurt dışından gelip ifadesini verecektir” dedi. Tunç, Meclis’teki dokunulmazlık dosyalarına ilişkin “800 dokunulmazlığın büyük bir bölümü terör propagandasıyla alakalı” diye konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun ifade vermek için Türkiye’ye geleceğini tahmin ediyor

  • Boğaziçili öğrenciler okula giremiyor

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasıyla başlayan okulda başlayan gerginlik devam ediyor. Atanan rektör Naci İnci’nin de aralarında bulunduğu Boğaziçi Üniversitesi Senatosu 20 Aralık’ta bazı fakültelerin bölünmesine ve dağıtılmasına karar verdi. Fen Bilimleri Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) ikiye bölündü. Karara göre UBYO’daki bölümlerin bir kısmı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne, bir kısmı da Fen Bilimleri Fakültesi’ne dağıtıldı. Bunun üzerine öğrenciler nöbete başladı. Nöbete katılan 10 öğrencinin okula girişi engellendi. Bunun üzerine öğrenciler rektörlük çalışanları ve güvenlik şefi hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilere okula giriş yasağı: Rektörlük çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunuldu

  • Fenomenlerin araçları emniyete verildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göreve geldiğinden beri suç örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonlarla kendisinden söz ettiriyor. Bu operasyonlarda ele geçirilen 23 araç, mahkeme kararıyla emniyete verildi. Bu araçların artık suç örgütlerinde değil, poliste olduğunu söyleyen Yerlikaya, “Ülkemizin huzuru için canla başla çalışan kahraman polislerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Suç örgütlerine yönelik operasyonlarda ele geçirilen 23 araç emniyete verildi

  • BONUS: Tarikatların içyüzü, kadına bakış ve çocuk yaşta evlilikler: Kızıl Goncalar kimi, neden rahatsız etti?

Başrollerinde Özcan Deniz (Levent) ve Özgü Namal’ın (Meryem) yer aldığı ve FOX TV’de yayınlanan GOLD Yapım imzalı Kızıl Goncalar dizisi, başladığı günden bu yana tarikatlar ve iktidara yakın medya tarafından hedef gösteriliyor. Afişlerine boyalı saldırılar düzenlendi, İsmailağa Cemaati kaldırılmasını “istedi”, RTÜK inceleme başlattı, çekim izinleri iptal edildi. Peki Kızıl Goncalar dizisi ne anlatıyor? Anlattıkları kimi rahatsız ediyor? Senem Görür Yücel derledi.

Tarikatların içyüzü, kadına bakış ve çocuk yaşta evlilikler: Kızıl Goncalar kimi, neden rahatsız etti?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.