Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Davutoğlu: “CHP’nin ortak bildiriye imza atmaması vahim bir hataydı”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP’nin Pençe- Kilit Harekatı’nda şehit olan askerlerin ardından TBMM’de yayımlanan ortak bildiriye imza atmamasını “vahim bir hata” olarak değerlendirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da aralarında Medyascope’tan Gökçe Çiçek Kösedağı’nın da bulunduğu gazetecilerle bir araya geldi.

Davutoğlu İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, yerel seçimler, 2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri, Can Atalay ile ilgili süren yargı krizi ve terör gibi konularda konuştu. 

Cumhurbaşkanı adayım Hikmet Çetin’di

Davutoğlu “Benim gönlümdeki cumhurbaşkanı adayı Hikmet Çetin’di” dedi. Çetin’in hem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçmeninin hem de muhafazakâr seçmenin oy vereceği bir aday olacağını söyleyen Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’na Alevi ve Kürt bir cumhurbaşkanının Türkiye demokrasisi adına olumlu olacağı için destek verdiğini açıkladı. Davutoğlu, aday belirleme süreci ve seçimden sonra yaşananları gördükten sonra “Şimdi olsa aynı şeyi yapmam” dedi. 

Davutoğlu Altılı Masa’nın seçimi üç stratejik hata nedeniyle kaybettiğini belirtti. Davutoğlu bu hataları terörle mücadelede ortak tavır alınmaması, Kılıçdaroğlu’nun seccadeye bilinçsiz de olsa basmış olması ve iktidarın bu iletişim kazasını lehine çevirmesi, Akşener’in masadan kalkması olarak sıraladı.

Ümit Özdağ ile aynı ortamda bile bulunmam 

Davutoğlu Altılı Masa’ya bir gidişi durdurmak için katıldığını ama öncesinde farklı seçenekleri de düşündüğünü şu sözlerle açıkladı: 

“Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) içinde reform mümkün olmayınca, maalesef Ali Babacan’ın ayrı çıkacağım inadıyla muhafazakârlar içinde de bir alternatif oluşturamadık. Üçümüz bir alternatif oluşturalım diye Temel Bey’e ve Ali Bey’e yalvardım. Olmayınca bari Altılı Masa ile Türkiye’de bir konsensus oluşturalım dedim, onu da kaybettik. Altılı Masa liderlerinin seçim sonrası performansı hayal kırıklığı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ümit Özdağ ile protokol imzalaması… Ümit Özdağ’ı 40 yıldır tanırım, bırakın aynı kabineden bulunmak, aynı ortamda bile bulunmam.”

CHP’nin ortak bildiriye imza atmaması vahim bir hataydı 

“Tüm birikimimi camilerde protesto edilmek pahasına Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasına koydum” diyen Davutoğlu, on milletvekili için hırsız muamelesi gördükten sonra yerel seçimlerde İstanbul’da ittifak için CHP’nin kapısına gidemeyeceğini söyledi.

Davutoğlu ayrıca CHP’nin Pençe – Kilit Harekât’ında AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet – Gelecek grubunun yayımladığı ortak bildiriye imza atmamasını “vahim bir tutum” olarak değerlendirdi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın İstanbul’da göstereceği adayın Selçuk Bayraktar’ın siyasi geleceğini engellemeyecek biri olmasına dikkat edeceğini tahmin ettiğini söyleyen Davutoğlu, “Erdoğan’ın en büyük kaygısı kendisi ve ailesi. Devlet işine aileyi karıştırırsanız devleti yönetemezsiniz. Erdoğan bunu yaşıyor” dedi. 

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinen Davutoğlu İsrail devletini Yahudilerin Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) benzetti. 

OKUYUN: Davutoğlu Gazze için 40 ülkeden imza topladı: “Derhal ateşkes sağlansın”

Dünya liderlerinin niteliğinin giderek düştüğünü söyleyen Davutoğlu bunun en vahimini Netenyahu ile İsrail’in yaşadığını söyledi. Davutoğlu Eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel için “Avrupa Merkel’in boşluğunu dolduramayacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.