Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuray Mert ile Soru-Cevap (102): Hilafet çağrısı yapmak özgürlük mü, suç mu, yaşam tarzına müdahale mi?

Milli İrade Platformu üyesi 308 sivil toplum kuruluşu (STK) ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) öncülüğünde “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşü düzenlendi. 

Mitinge katılan ve elinde “Kelime-i Tevhid” bayrağı bulunan İsmail Aydemir’e Ege Akersoy isimli genç, yumruk attı. Kısa sürede Türkiye’nin gündemi haline gelen olayla ilgili siyasetçiler de açıklama yaptı. 

Galatasaray ve Fenerbahçe tarihi bir karar alarak, Süper Kupa maçına çıkmama kararı aldı. Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan karşılaşmada Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı olan pankartlara ve tişörtlere izin verilmeyince takımlar, sahaya çıkmadı ve Türkiye’ye döndü. 

  • Hilafet çağrısı yapmak suç mu, özgürlük mü, yaşam tarzına müdahale mi? 
  • Yumruk atan gence tutuklama kararı vermek doğru mu? 
  • GS-FB karşılaşmasında krizin sorumlusu kim? 
  • Atatürk ortak değer mi, siyasi figür mü? 

Gökçe Çiçek Kösedağı sordu, Nuray Mert yanıtladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.