Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi’nin özgür ve demokratik üniversite için başlattığı kampanyaya en az 5 bin imza

Boğaziçi Üniversitesi mezunları, akademisyenleri, öğrencileri ve toplumun pek çok kesiminden meslek sahiplerinin katıldığı “Özgür, özerk ve demokratik üniversiteler” için düzenlenen imza kampanyasına yaklaşık 5 bin 450 kişi imza attı. 

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasını kabul etmeyen akademisyenlerin başlattığı direniş üç yılı geride bıraktı. Eylemler dördüncü yılına girerken Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, mezunları, öğrenciler, sanatçılar, yazarlar ve toplumun her kesiminin katıldığı bir imza kampanyası düzenlendi. “Özgür, özerk ve demokratik üniversiteler” için düzenlenen imza kampanyasına şu ana kadar yaklaşık 5 bin 450 kişi katıldı. İmza verenlerin ismi www.buim.org internet sayfasında alfabetik sıraya göre yayımlanıyor. 

Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kuban Altınel, 29 Aralık’ta başlayan imza kampanyasına katılımın moral verici olduğunu, beklediklerinin üstünde bir katılımla günde yaklaşık bin imza geldiğini belirtti:

“Türkiye’nin bugünkü ortamı çok tedirgin edici. İnsanların bu tür kampanyalara isimleri ile katılmak konusunda çekinceleri oluyor. Ama Boğaziçi Üniversitesi sonuçta toplumun tümüne mal olmuş bir değer ve yok edilmekte. İnsanlar üç yıldır izliyorlar bunu. Üniversiteyi yok etmeyi ve ele geçirmeyi amaçlayan bu siyasi projeyi sergiliyoruz akademisyenler olarak. Bu da anladığım kadarıyla görülüyor.”

İmza kampanyasına katılımın 5 Ocak’ta son bulduğunu dile getiren Altınel, 5 Ocak sonrası gelen imzaları da geri çevirmeyip listeye eklediklerini söyledi.


“Özgür, özerk ve demokratik üniversiteler için imza çağrısı” başlığıyla imzaya açılan bildiri metni şöyle:

‘”Biz aşağıda imzası olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan müdahalenin üçüncü yılı dolarken direnen tüm akademisyen, öğrenci, mezun ve çalışanların yanında olduğumuzu belirtiyoruz.”

“Özgür, özerk ve demokratik üniversite taleplerinin anayasal haklar olduğuna inanıyoruz. Demokratik yollarla dile getirilen Boğaziçi Üniversitesi direnişini meşru gördüğümüzü ve desteklediğimizi ifade ediyor, bu irademizi baskılara maruz kalan diğer tüm üniversite ve eğitim kurumları için de yineliyoruz. Tüm Türkiye’de özgür, özerk, demokratik bir üniversite ideali gerçekleşene kadar kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz
.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.