Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP PM, bu hafta 300’e yakın aday açıklayacak | “Anayasa’ya saygı” mitingi için komite kuruldu 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM), bu hafta 300’e yakın belediye başkan adayını açıklamayı planlıyor. İki hafta üst üste adaylık açıklamasını erteleyen Parti’de, pazar günü yapılacak olan “Anayasa’ya saygı” mitinginin hazırlıkları da devam ediyor.

CHP MYK ve PM 10 Ocak’ta toplanarak aday belirleme mesaisine devam edecek. PM, saat 16.00’da Özgür Özel başkanlığında toplanacak. 

Parti Meclisi’nin bu hafta yapacağı toplantıyla, 300’e yakın adayı açıklaması bekleniyor. Adana’da Zeydan Karalar, Mersin’de Vahap Seçer, Aydın’da Özlem Çerçioğlu yeniden aday gösterilecek. Antalya, İzmir adaylarının ise bu hafta yapılacak olan toplantıda gündeme gelmesi beklenmiyor. İstanbul’un 39 ilçesi, İzmir’in 30 ilçesinden bazılarının adaylarının bu hafta belirlenmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda 353 adayını açıklayan CHP, 27 Aralık’ta Pençe-Kilit Operasyonu’nda 12 askerin şehit olması ve 4 Ocak’ta Yargıtay’ın Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay kararıyla iki hafta üst üste aday açıklamasını erteledi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimine göre, siyasi parti ilçe başkanlıklarının, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri için aday listelerini 20 Şubat 2024 saat 17.00’ye kadar teslim etmeleri gerekiyor. 

Miting komitesi kuruldu

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararını tanımamasına karşı Özgür Özel, yurttaşları 14 Ocak Pazar saat 13.00’te Anadolu Meydanı’nda yapılacak olan “Anayasa’ya saygı” mitingine çağırdı. Özel’in görevlendirmesiyle MYK, PM üyeleri ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’dan oluşan bir miting komitesi kuruldu. CHP çağrısıyla yapılacak olan mitinge, muhalefet partileri, yurttaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri davet edildi. CHP’li yetkililer, mitingde, parti bayraklarının da kullanılacağını söyledi. 

Meclis Başkanı, 9 Ocak’ta yazılı yanıtı iletecek 

CHP, sekiz partinin imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) 9 Ocak 2024’te saat 15.00’te olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın bugün (8 Ocak) TBMM’de yaptığı açıklamada, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmeyi aktararak, “Bugün konuştuğum Meclis Başkanı Kurtulmuş, yarın yazılı yanıtın tarafımıza iletileceğini söylemiştir. O yanıtı bekleyeceğiz o yanıta göre Meclis’in toplanıp toplanmayacağını göreceğiz, kendi tavrımızı belirleyeceğiz” diye konuştu. 

Özel, Manisa adaylarının tanıtımına katılacak 

PM’de adaylar belirlendikten sonra Özel, cuma günü Manisa-Turgutlu Belediyesi’nin düzenlediği “Toplu Açılış ve Temel Atma” törenine katılacak. Cumartesi günü ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katılacak. Pazar günü ise Ankara’da Can Atalay için yapılacak olan mitingde Özel’in konuşma yapması bekleniyor. 

“DEM Parti’nin tepkisi Antalya’daki belediye başkanına”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in DEM Parti’yi 13 Aralık’ta ziyaret etmesinin ardından iki parti arasında batı illerinde işbirliği yapılıp yapılmayacağı konusu kulislerde konuşulmaya başlandı. Taraflar ziyarette işbirliğinin gündeme gelmediğini belirtti.

 DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Antalya 1. Olağanüstü Kongresi’nde CHP’li belediyeden salon talebinde bulunduklarını ancak reddedildiğini belirterek tepki gösterdi. Bakırhan, “Biz asla bir faşiste, ırkçıya, bize selam vermeyene salon vermeyene oyumuzu vermeyiz. CHP’li arkadaşlar da burada. Genel Merkezleri’yle de görüşeceğiz. Bunu da burada ilan ediyoruz. Bizi yok sayan, insan yerine koymayan, bize AKP ve MHP gibi yaklaşan insanlara ne oy ne de işbirliği yapmayacağımızı buradan ilan ediyorum” dedi. CHP’li yetkililer ise Bakırhan’ın tepkisini “Antalya’daki belediye başkanına verdikleri bir tepki olarak görüyoruz” diye değerlendirdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.