Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP, terörle mücadelede iktidarın sorumluluğunu vurgulayacak: “CHP’yi terörize etmeye çalışıyorlar, tekrar bu köşeye sıkışmayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), dokuz askerin şehit olmasının ardından Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde zafiyet olup olmadığına ilişkin sorularını sormaya devam edecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel 16 Ocak Salı günü hem grup toplantısında, hem Meclis Genel Kurulu’nda konuyu gündeme getirecek. Sorumluların AKP-MHP ittifakı olduğunu vurgulayan CHP’li yetkililer, “Konuyu dağıtmak için CHP’yi gündeme getiriyorlar, terörize etmeye çalışıyorlar. Tekrar bu köşeye sıkışmayacağız” diye konuştu. 

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde dokuz askerin şehit olmasının ardından CHP 14 Ocak Pazar günü Milli Güvenlik Politikaları Danışma Kurulu’nu Özgür Özel başkanlığında topladı. Kurul toplantısında Özel’e, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Yankı Bağcıoğlu, Murat Bakan ve İlhan Uzgel ile Milli Savunma Komisyonu Sözcüsü Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan eşlik etti.

Toplantıda, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde dokuz askerin şehit olmasının ardından bölgedeki gelişmeler değerlendirildi. Kurulun, ayda bir rutin gündemle toplanması kararlaştırıldı. Kurul, milli güvenlik politikaları, savunma sanayi gibi başlıklarda hükümetin politikasını değerlendirecek, görüş ve önerilerini ortaya koyacak. 

Özel, Genel Kurul’a katılacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 16 Ocak Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında, harekatın askeri hedeflerine, zafiyet olup olmadığına ilişkin gündeme getirdiği altı soruyu tekrarlayacak. TBMM Genel Kurulu ise 15.00’te toplanacak. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın bilgilendirme yapacağı Genel Kurul’a Özel de katılacak, CHP’nin konuya ilişkin soru ve tespitlerini dile getirecek. Özel’in askeri hastaneler ve askeri eğitimin de önemine değinmesi bekleniyor. 

“Yüksek perdeden itirazımızı ortaya koyacağız”

Kurul üyeleri, “CHP’nin esas amacı, daha fazla şehit verilmemesi” diyerek soruları sormaya devam edeceklerini aktardı. TBMM’de ortak bildiriye imza atılmamasının ardından iktidarın CHP’yi “köşeye sıkıştırmaya” çalıştığı belirtildi:

“Tekrardan şehit gelmemesi için ‘önlem alın’ çağrısında bulunacağız. ‘Artık yeter’ diyeceğiz. Bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Konuyu dağıtmak için CHP’yi gündeme getiriyorlar, terörize etmeye çalışıyorlar. Açıkçası buna da yüksek perdeden itirazımızı koyup bunun bir algı yönetimi olduğunu, esas bu işin sorumlularının AKP ve MHP ittifakı ve onun paydaşlarının olduğunu dile getireceğiz. Tekrar bu köşeye sıkışmak istemiyoruz.”

Ne Olmuştu?

Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 23 Aralık’ta 12 askerin şehit olmasının ardından TBMM’de ortak bildiri imzalandı. Bildiriye, AKP, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi imza verirken, CHP ve (Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi) DEM Parti imza vermedi. Bunun üzerine TBMM’de bildiri tartışması yaşandı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP’nin bildiriye imza atmamasını “utanç verici” olarak niteledi. Özgür Özel ise, ortak bildirilere 1948’ten beri imza attıklarını, sonuç elde edilemediğini belirterek, “‘Bir şeyler iyiye gidecek’ dendiğinde şehit cenazeleri geliyor, artık insanlar bu sorunun cevabını istiyorlar. Bundan sonra ne ezbere iktidar var, ne öyle ezbere muhalefet var” diye konuştu. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), 12 Ocak’ta gelen dokuz şehit haberinin ardından olağanüstü toplandı. MYK, sonuç bildirisi yayımladı. Bildiriyle, operasyon bölgesine ilişkin altı soru iktidara yöneltildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.