Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’den CHP’ye: “Eğer AK Parti ile el sıkışmış olsaydık Nebi Hatipoğlu’nun Eskişehir’e aday gösterilmesi mümkün olur muydu?”

İYİ Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Meral Akşener İYİ Parti’nin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile anlaştığı iddialarına İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye katılan Nebi Hatipoğlu’yu hatırlatarak yanıt verdi. CHP’ye “Açık dürüst bir şekilde DEM’le el sıkışın” diye seslenen Akşener “AK Parti ile bir el sıkışmamız olsaydı bizi kandırmış hissettiğimiz bir milletvekilinin AK Parti tarafından alınıp Eskişehir’e belediye başkan adayı gösterilmesi mümkün olur muydu ?” dedi.

İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında Meclis Genel Kurulu’nda dün yaşanan bildiri krizine tepki gösterdi. Terör gündemiyle toplanan Meclis’te bildiri savaşı yaşandığını belirten Akşener, CHP ve diğer muhalefet partilerine yüklendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2024 yılının ilk Meclis grup toplantısında konuştu. Akşener’in konuşması öncesinde ise İYİ Parti’nin bazı il ve ilçe olmak üzere 47 belediye başkan adayı açıklandı.31 Mart yerel seçimlerinde aday göstereceği 47 isimlerin bir bölümü grup toplantısında kamuoyuna duyuruldu. İYİ Parti’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı MHP’den 21. yasama dönemi milletvekili olan ancak 2002 yılında istifa eden Nesrin Ünal oldu. Giresun belediye başkan adayı Harun Cici,Kars belediye başkan adayı Metin Özat, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adayı Gencay Yıldıztekin, Kırklareli belediye başkan adayı Ali Dermenci oldu. Adayların açıklanmasının ardından konuşmasını yapan Akşener, 9 askerin şehit olduğu saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini aramasıyla ilgili yöneltilen eleştiriler ve Meclis Genel Kurulu’nda terör konusunda yaşanan bildiri krizini değerlendirdi.

“Milli Savunma Bakanı geri dönmedi”

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, terör saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanı sıra kendisini de aramasıyla ilgili “Her büyük terör hadisesinden sonra Milli Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı’nı telefonla aramışımdır, bilgi almışımdır. Ne yapılacağını anlamaya çalışmışımdır. Bu defa da aynısını yaptık. Mesela Milli Savunma Bakanı geri dönmedi ama Hakan Fidan ve Erdoğan geri döndüler, bilgi verdiler. Bunun üzerine Meclis grubumuz bir tutum aldı. ortak bir bildiri imzalanmasını teklif ettik” diye konuştu. 

“PKK’lılar herhalde çok mutlu olmuştur”

Meral Akşener’in gündeminde Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan terör konusundaki bildiri krizi de vardı. Akşener İYİ Parti’nin teröre karşı ortak bildiri teklifinin ardından bildiri savaşı yaşandığını savundu ve isim vermeden CHP ve diğer muhalefet partilerini eleştirdi. Akşener PKK’lılar herhalde çok mutlu olmuştur, birbirine düşen Gazi Meclis’in mensuplarına çok gülmüşlerdir. AK Parti’ye gıcık olmak, yaptığı işleri eleştirmek elbette bizim hakkımız ama bizler kaya gibi durmak zorundayız. Şımardıkça şımardılar, hadsizleştikçe hadsizleştiler” dedi. Meclis’in bildirisini DEM Parti’nin imzalamasını beklemediklerini belirten Akşener’in “İmzalarsa tuhaf olur ama buradan bir çıngar çıkar” sözleri de dikkat çekti. Terör konusunda ayrı bildiri hazırlayanların Meclis Başkanlığının tezkeresini desteklediğini de kaydeden Akşener “Karın ağrısı İYİ Parti miydi? İYİ Parti’nin hür ve müstakil olarak seçime girmesi miydi?” diye sordu. 

AKP ve CHP’ye tepki

İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye geçen Nebi Hatipoğlu’nu hatırlatan Akşener, AKP ile anlaştıkları iddiasına da tepki gösterdi:

“Eğer AK Parti ile bir el sıkışmamız olsaydı bizi kandırmış hissettiğimiz bir milletvekilinin AK Parti tarafından alınıp Eskişehir’e belediye başkan adayı gösterilmesi mümkün olur muydu? Hele Meral Akşener’in genel başkanı olduğu bir siyasi partiden. Şahsıma hakarettir. İnanıyorum ki Eskişehir dümenci bir insanı seçmeyecektir.”

Akşener CHP’ye “İstediğiniz kadar zırlayın, bağırın çağırın. Hani her konuda biz suçluyduk? El sıkışın kardeşim, açık dürüst bir şekilde DEM’le el sıkışın hemen. Hadi bakalım el sıkışın her yeri alın görelim bakalım neymiş dünya” diye seslendi. Akşener, 31 Mart seçimlerini hatırlatarak eleştiri oklarını “Bu seçimlerde sadece belediyeler değil başka şeyler de oylanacak: Mesela DEM’e mahkum olanlar mı? HÜDAPAR’a boyun eğenler mi? İYİ Parti’nin dimdik duruşu mu? İşte bu oylanacak” sözleriyle AKP ve CHP’ye yöneltti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.