Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mirgün Cabas’ın konuğu Furkan Karabay: Mübariz Mansimov’un zirveden cezaevine yolculuğu

Genç gazeteci Furkan Karabay geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir haber nedeniyle tutuklanmasıyla kamuoyunun gündemine geldi. Furkan tutukluluğuna yapılan itirazın ardından 10 gün sonra serbest bırakıldı. Cezaevinden çıktığı günlerde de Mübariz Mansimov hakkında yazdığı kitap okurlarla buluştu. Furkan Karabay tutuklanmasına neden olan haber, tutukluluk süreci, adliye içindeki yolsuzluk iddiaları hakkında Mirgün Cabas’ın sorularını yanıtladı.

Aynı zamanda dünyanın en zengin insanları listesine giren Azerbaycan asıllı Mübariz Mansimov’un yükseliş ve düşüşünü anlattığı kitabı “Gurban”ı da anlattı. Mansimov Kızıl Ordu’da istihbarat subayıyken nasıl dünyanın en zenginlerinin arasına girdi? Tayyip Erdoğan ve ailesiyle nasıl ilişkiler kurdu? Mehmet Ağar’la yolları nasıl kesişti? Ağar can dostuyken nasıl Mansimov’un “çekip vurmak istediği” kişiye dönüştü? Mansimov’un Gülen’le gergin görüşmeleri nasıl gerçekleşti? FETÖ davasından nasıl yargılandı? Erdoğan Mansimov’un arkasından neden çekildi? Sedat Peker videolarında anlattıklarını Mansimov’dan mı dinledi?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.