Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mirgün Cabas’ın konuğu Can Kozanoğlu: “CHP tabanı siyasette yörenin yazlıkçısı”

Gazeteci, sosyolog Can Kozanoğlu Mirgün Cabas’ın YouTube kanalında 31 Mart yerel seçimleri öncesinde siyasetteki son durumu değerlendirdi. İşte öne çıkan başlıklar:

“Türkiye ilginç bir ülke ama zannettiğimiz kadar da özgün bir ülke değiliz. Benim yaşadığım dönemlerin en sağcı Türkiye’sinde ama aynı zamanda en sağcı dünyasında yaşıyoruz.”

“CHP’nin hapsolduğu taban, AKP tabanına göre siyaseten vasıfsız. Standart AKP tabanı siyasette yörenin yerlisi, CHP tabanı siyasette yörenin yazlıkçısı.”

“Zaten bütün toplumsal hayatta söylediğin söz, yapabileceğin sınırlı etki, iki buçuk yılda bir ortalama oy kullanmak. Oy kullanmayacağım. Niye? Geçen sefer oylarımızla sahip çıkamadılar, çaldırdılar. E tamam. Yani sen diyorsun ki o zaman ben oyları çaldıranlara kızdım. Onun için oy çalan insanlar bu sefer çok daha kolay, çok daha rahat kazansın.”

“Turgut Altınok, Melih Gökçek’in bir başka versiyonu sayılabilecek biri.”

“CHP İzmir’i de kaybetsin diyenler… kaybederse görürsünüz. Çünkü CHP İzmir’i kaybettiği zaman yalnızca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Hamza Dağ olacak değil. Senin çocuğun okuduğu okulun müfredatı da başka şekilde biraz daha kolay değişecek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.