Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler (22 Ocak 2024)

Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

Rawest Araştırma Merkezi, İstanbul’da yaşayan Kürt seçmen ile yaptığı anketin verilerini paylaştı. Ankete göre Kürt seçmen Başak Demirtaş’ı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na aday görmek istiyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Merkez Yürütme Kurulu (MYK) 25-26 Ocak’ta toplanacak. Medyascope’un Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre MYK’da Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adaylığı için “Parti uygun görürse düşünebilirim” açıklaması görüşülecek.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile canlı bağlantıyla görüştü. Gezeravcı, “Kendimize olan özgüvenimizi ayağa kaldırmamıza ve pekiştirmemize imkan tanıdınız, bunun için size minnettarım sayın Cumhurbaşkanım” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP İstanbul ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın tek derdi, İstanbul’u yine kendi kişisel hakkı ve hukuku çerçevesinde ele alan cümleler kuracak. Biz de diyoruz ki artık o devir kapandı. Yeni bir devir açıldı. Bu devir de 16 milyon insanın şehri yönettiği bir devir. Bizi izlemeye devam etsin” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Tunceli’de Kamer Genç için düzenlenen anma törenine katıldı, partisinin Tunceli İl Başkanlığı’nı ziyaret etti ve daha sonra açıklamalarda bulundu. Tunceli’de CHP bayrağını asacaklarını söyleyen Özel, “Tunceli’de bu sefer bu güzel memlekette şanlı bayrağımızı, CHP bayrağını, bir elinde Türk bayrağı, bir elinde CHP bayrağı, Tunceli’de Dersim Belediyesi’ne asacağımızı ve Tunceli’ye görülmedik hizmetleri hep beraber yapacağımızı buradan müjdeliyorum” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı için Ahmet Türk ve Devrim Demir’i aday göstereceğini açıkladı. Türk: “Eğer güçlü bir çıkış göstermezsek daha fazla zulüm ile karşı karşıya kalacağız” dedi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik yapılan rüşvet operasyonunda göz altına alınan 21 kişiden sekizi tutuklandı.

Yerel seçime günler kala Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) biri il 54’ü ilçe olmak üzere 55 adayını daha açıkladı. Yapılan yedinci duyuru 21 Ocak’ta geldi. Böylece yerel seçimlerde MHP’nin aday göstereceği 385 isim belli oldu. 

İstanbul’da, İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022 tarihinde altı kişinin öldüğü, 99 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısında 18’i tutuklu 36 sanığın yargılandığı davada üç sanığın tahliyesine karar verildi, sanıklara yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.