Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nuray Mert ile Soru – Cevap (103) – Kızıl Goncalar yeniden yayında: Farklı yaşam tarzlarının dizilere konu olması toplumsal barışa katkı sağlıyor mu? 

Bir süredir televizyon dizilerinde birbirinden farklı hayat tarzları ele alınıyor. Daha seküler yaşam biçimi olan ailelerle, muhafazakâr ailelerin karşılaştığı bu hikayeler toplumsal dinamiklerin parçası da olduğu için çok ilgi görüyor. Yayınlandığı televizyon kanalının reytingleri bir yana YouTube videoları da milyonlarca görüntüleme alıyor. Ancak kendi mahallesinin dizideki temsilini beğenmeyenlerin tepkisi de gecikmiyor.

Kızılcık Şerbeti, Ömer gibi dizilerin yanına şimdi de Kızıl Goncalar dizisi eklendi. Tabii ilk bölüm yayınlanır yayınlanmaz tartışmalar da beraberinde geldi. Dizinin başrolünü Özgü Namal ve Özcan Deniz paylaşıyor. Eşi, çevresi ve kendisi bir tarikat mensubu olan Meryem ile babası 28 Şubat döneminde subay olan doktor Levent’in hikayelerini konu alıyor.

Dizideki tarikat ve cemaat sahnelerini eleştiren bazı çevreler diziyi hedef aldı. RTÜK ceza verdi. 

Dizideki temsiller ne kadar gerçekçi? 

Farklı yaşam tarzlarının dizilere konu olması toplumsal barışa katkı sağlıyor mu? 

Sansür ve baskı ilgiyi azaltıyor mu, arttırıyor mu? 

Gökçe Çiçek Kösedağı sordu, Nuray Mert yanıtladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.