Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Aksoy: “Buğra Kavuncu’nun adaylığı İmamoğlu’nun işini zorlaştırsa da İYİ Parti seçmeni her şeye rağmen İmamoğlu’na yönelecektir”

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında Buğra Kavuncu’yu İYİ Parti İstanbul adayı olarak ilan etti. Gazeteci Murat Aksoy’a göre İYİ Parti seçmeni yine de Ekrem İmamoğlu’na oy verecek.

Program editörü: Aliye Altınışık

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Akşener, İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Gazeteci Murat Aksoy, İYİ Parti’nin İstanbul’da Buğra Kavuncu’yu aday göstermesinin Ekrem İmamoğlu’nun işini zorlaştırsa da çok büyük etkisi olmayacağı görüşünde. Aksoy’a göre DEM Parti’nin aday çıkarması İstanbul seçimi açısından İmamoğlu’nu daha fazla etkileyecek bir etken. Çünkü İYİ Parti seçmeninin her şeye rağmen İmamoğlu’na yönelmesi daha büyük olasılık:

“İstanbul’dan ziyade Balıkesir’de Turhan Çömez’in aday gösterilmesi seçimin sonucunu daha fazla etkileyecektir diye düşünüyorum. Buğra Kavuncu’nun aday olması Ekrem Bey’in işini zorlaştırsa da, daha belirgin olan DEM Parti’nin ne yapacağı. İYİ Parti’nin hem 2019’da hem de 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti’nin oyu, DEM Parti’den daha düşüktü. İYİ Parti seçmeni her şeye rağmen İmamoğlu’na oy verecektir.”

Akşener partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise Cengiz Topel Yıldırım olduğunu açıkladı. Medyascope muhabiri Özgecan Özgenç İYİ Parti Genel Merkezi’nden detayları aktardı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemini ve partilerin grup toplantılarından detayları Medyascope Haber Müdür Yardımcısı Senem Büyüktanır anlattı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’nin Ankara 25 ilçe belediyesinin başkan adayını tanıttı. Erdoğan, muhalefeti hedef alarak “Ne zaman gururlanacağımız bir iş yapsak, bunlar hemen rahatsız oluyor” dedi. Detayları Medyascope Parlamento Muhabiri Evrin Güvendik aktardı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş bugün CHP Genel Merkezi’nde görüştü. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Medyascope muhabiri Cansu Timur görüşmeyi takip etti.

Tekirdağ Çorlu’ya bağlı Sarılar Köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, yedisi çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının 18. duruşması Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Bu duruşmanın karar duruşması olması bekleniyor. Medyascope Muhabiri Edanur Tanış duruşmayı takip etti. Hala devam eden duruşmadan ayrıntıları anlattı.

Türkiye, İsveç’in NATO üyeliğini sonunda onayladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yapılan görüşmelerde gruplar adına söz alan milletvekilleri, partileri adına görüş bildirdi, akabinde oylamaya geçildi. Oylamada AKP, CHP, MHP ve DEVA Partisi, İsveç’in üyeliğine “evet” oyu verdi. Ankara, tam 20 aydır, Stockholm’ün NATO’ya üyeliğine “terör örgütlerinin misafirhanesi” olduğu gerekçesiyle ambargo uyguluyordu. Medyascope Dış Haberler editörü Senem Görür Yücel bugüne kadar yaşananları anlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.