Gazeteci Sinan Aygül’den kendisine saldıranlar korumaların cezasının ertelenmesine tepki | “Bu kadarını beklemiyordum”

Gazeteci Sinan Aygül’ün, Bitlis’in Tatvan ilçesinde, 17 Haziran 2023 günü, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin aynı zamanda akrabaları olan polis koruması Engin Kaplan ve boksör koruması Yücel Baysalı’nın saldırısına uğramasıyla ilgili görülen davada karar verildi. Polis ve koruma için verilen ceza ertelendi. Karar sonrası açıklama yapan Aygül, “Bu kadarını beklemiyordum” dedi.

Sinan Aygül kararı X hesabından duyurdu, “Sokak ortasında gazeteci öldürmeye çalışan polis ve koruma için bugün komik bir cezayla HAGB verildi. Yani hiçbir ceza verilmedi. Bu kadarını beklemiyordum. Yazıklar olsun” dedi.

Aygül ise kendisine saldıranlara hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada 2 ay 5 gün hapis aldı.

Aygül’ün daha önce yaptığı haberlerden dolayı aldığı cezalar sebebiyle bu cezada tekerrür hükümleri uygulanacak. Bu kapsamda ceza aldığı süreyi cezaevinde geçirecek.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.