Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da çok adaylı seçim yarışı: Küçük partiler kime kazandıracak, kime kaybettirecek?

Program editörü: Aliye Altınışık

Yerel seçimlere az bir süre kala siyasi partiler gözünü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) çevirdi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Zafer Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi adaylarını açıklarken, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Yeniden Refah Partisi’nin alacağı tavır merak ediliyor. Memleket Partisi ise aday çıkaracağını açıkladı ancak yarışacak isim henüz belli değil. 

Şu ana kadar CHP’den Ekrem İmamoğlu, AKP’den Murat Kurum, İYİ Parti’den Buğra Kavuncu, Zafer Partisi’nden Azmi Karamahmutoğlu; bağımsız aday olarak da Taylan Yıldız İBB Başkan adayı olarak yarışacak. 

Memleket Partisi’nden Mehmet Sevigen, Saadet Partisi’nden de Birol Aydın’ın aday olacağı kulislerde konuşuluyor. 

Mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısında iktidarın yanında muhalefetin de adayları yarışacak. Peki İmamoğlu taban ittifakını kurabilecek mi? Gökçe Çiçek Kösedağı’nın konuğu Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu. 

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısını yaptı. Toplatının en merak edilen konusu Başak Demirtaş ile ilgili değerlendirme. Medyascope Ankara muhabiri Berfin Bayır detayları anlattı. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu saat 13.00’te toplandı, Parti Meclisi ise saat 18.00’de toplanacak. Açıklanmayan büyükşehir belediye adaylarından bazılarının bugün kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Medyascope Ankara muhabiri Cansu Timur CHP’deki açıklanmayan illerin adaylarını, görüşmelerde neler konuşulacağını aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.