Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Briç Federasyonu’nun düzenlediği “Açık Milli Takım Seçmeleri” sonuçlandı | Türkiye’yi temsil edecek Arma takımı oyuncusu Erdoğan Kaya: “Orada elde edilecek başarı camiaya katkı sağlayacak”

Kalamış Yelken Kulübü’nde 20-26 Ocak tarihlerinde 18 takımın katılımıyla düzenlenen Açık Milli Takım Seçmeleri tamamlandı. Turnuva statüsüne göre birinci olan KUBA takımı Danimarka’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na ya da Arjantin’de yapılacak Dünya Briç Oyunları’ndan hangisine katılacağına karar verme hakkına sahip. İkinci Arma takımı ise seçilmeyen diğer turnuvada Türkiye’ye temsil edecek. Arma takımı oyuncularından Erdoğan Kaya ile süreci, hedeflerini ve neler hissettiğini konuştuk.

Seçmelerde ikinci olan Arma takımı oyuncusu Erdoğan Kaya, milli olmanın gurur verici bir şey olduğuna değindi, “Ben yaklaşık 35 senedir briç oynuyorum. Son 8 senede iki sefer milli takım seçmelerinde final oynayıp bu hakkı eller dememiştik, ikinci olmuştuk. Bu sene şöyle bir formatta yapıldı: 18 takım milli takım seçmelerine katıldı, bir hafta süren seçmelerden sonra, statü gereği ilk iki takım, biri dünya şampiyonasında biri de Avrupa şampiyonasında ülkemizi milli olarak temsil etme hakkı kazanacaktı. Biz iki takımdan biri olduk, ikinci olarak. Birinci takım seçmesini yapacak: Ya Dünya Kupası ya Avrupa Şampiyonası. İkinci takım da diğer alternatife gidecek. Benim için çok gurur verici” dedi.

“Orada elde edilecek başarı kesinlikle camiaya katkı sağlayacak”

Dünyada briçin çok ilgili gördüğünü vurgulayan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çevrimiçi bir internet sitesinden bütün dünya briç oynayabiliyor. Oraya da çok ciddi katılım var. Bütün maçlar da çevrimiçi yayınlanıyor. Hem Dünya Şampiyonası hem Avrupa Şampiyonası, hem Türkiye Şampiyonası, ciddi de ilgi görüyor. Tabii, bizim bakanlıktan beklediğimiz federasyonun ödeneklerini biraz daha iyileştirmesi, arttırılması.”

Türkiye’de lisanslı yaklaşık 20 bin briç oyuncusunun olduğuna değinen Kaya, elde edecekleri olası bir başarının Türkiye’de olumlu sonuçlarını olacağını söyledi, “Bu işi yapanlar daha sıkı çalışacaklar, daha fazla konsantre olacaklar ve bu başarılar oldukça sponsorlar da olacak, destekler de artacak. Gençler için çok yararlı olacaktır. Orada elde edilecek başarı, kesinlikle federasyona, camiaya katkı sağlayacak” dedi.

“Federasyonun sporculara ödenek imkanları kısıtlı”

Hedeflerinin gidecekleri turnuvada derece yapmak olduğunu söyleyen Kaya, “Haziranda Avrupa Şampiyonası var. Bu takımlardan biri Kopenhag’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Diğer takım, ekimde Arjantin’de yapılacak Dünya Şampiyonası’nda milli takımı temsil edecek” diye konuştu.

Briç Federasyonun imkânları doğrultusunda iyi çalıştığını belirten Kaya, “Tabii parasal imkânlar kısıtlı, federasyonun sporculara ödenek imkânları kısıtlı” dedi.

Editör: Cenk Narin

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.