Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berk Esen: “İmamoğlu toplumun her kesiminden oy alabilecek bir isim olduğu için sadece iktidarı değil, muhalefetteki siyasetçileri de korkutuyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) aday belirleme mesaisine devam ediyor. Bugün (29 Ocak) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanması bekleniyor. İstanbul’da ise muhalefet birden fazla adayla seçime giriyor. Siyasetbilimci Berk Esen, İmamoğlu’ndan yalnızca iktidarın değil, muhalif siyasetçilerinin de korktuğunu düşünüyor. 

Program editörü: Aliye Altınışık 

CHP, belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Gözler, PM’den sonra açıklaması beklenen İzmir adayına çevrildi. 26 Ocak’ta sekiz büyükşehir, 13 il adayı belli oldu. Ataşehir’de Battal İlgezdi yerine Onursal Adıgüzel’in aday gösterilmesinin ardından, İlgezdi partisinden istifa etti. Kalan il ve ilçeler de 1 Şubat’ta yapılacak toplantıda belirlenecek. 

İstanbul’da ise muhalefet birden fazla adayla seçime gidiyor. Siyasetbilimci Berk Esen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için bu seçimlerin zor bir sınav olacağını söyledi. Esen, muhalefetteki diğer partilerin İmamoğlu karşısında aday çıkarmasının nedenini şöyle açıkladı: 

“İstanbul seçimini Ekrem İmamoğlu için zorlu bir sınav olarak görüyorum. Cumhur İttifakı, İmamoğlu karşısında tüm kamu kaynaklarını seferber ederek yarışıyor. Buna karşın muhalefet cephesi tamamen bölünmüş durumda. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) karar vermedi ama onun dışında kalan tüm muhalefet partileri aday çıkardı. İmamoğlu, her seçmen grubundan oy alabilecek bir siyasetçi. Muhalefet siyaseti, uzun süredir çeşitli kimlik gruplarına hapsedilmiş durumda. Bu grupların kanaat önderi olarak hareket eden siyasetçileri bir masa etrafında buluşup, seçmen grupları kendilerine ipotek edilmiş gibi kendi aralarında pazarlık yaptı. 2023 seçimlerinde bunun tabana sirayet etmediğini gördük. İmamoğlu, Kürt, Türk, Alevi, Sünni, genç, yaşlı seçmenden herhangi bir aracıya ihtiyacı olmadan oy alabilecek bir isim. Bu da muhalefet içindeki siyasetçileri de korkutuyor. İmamoğlu’ndan sadece iktidar değil, muhalefet cephesindeki siyasetçiler de korkuyor.” 

İstanbul’un kritik ilçelerinden bazılarında CHP’nin belediye başkan adayının kim olacağı hâlâ belli değil. Avcılar, Sarıyer, Kadıköy, Bakırköy ve Adalar da bu ilçeler arasında. Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu İstanbul’da son durumu değerlendirdi. 

Medyascope muhabiri Özgecan Özgenç CHP Genel Merkezi’nden canlı bildirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.