Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli, Santa Maria Kilisesi’ndeki silahlı saldırıyı hatırlatarak seçim öncesinde provokasyon uyarısı yaptı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında Santa Maria Kilisesi’ndeki terör saldırısını hatırlatarak 31 Mart seçimleri öncesinde provokasyon uyarısı yaptı. Cumhur İttifakı’nda anlaşmazlık olduğu iddialarını yalanlayan Bahçeli, “AK Parti ile MHP arasında kurulan bağı anlamlandırmak için vatan ve millet sevdasıyla yoğrulmuş akıl ve yürek lazımdır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Ocak Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) grup toplantısında konuştu.

Yerel seçim öncesi provokasyon uyarısı

Bahçeli, İstanbul’da Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayini sırasında yapılan silahlı saldırıda ölen yurttaş için başsağlığı diledi ve seçimler öncesinde provokasyon uyarısı yaptı:

“Yabancı uyruklu teröristlerin kısa sürede yakalanması, ilerleyen günlerde suikastın sır perdesinin aralanacak olması şüphesiz memnuniyet vericidir. Zehir ve zillet saçan Türkiye düşmanları hiç boş durmuyor. Gelişmeleri dikkat, tedbir ve temkinle kavramalı ve takip etmeliyiz. Bilhassa 31 Mart seçimlerine kadar provokasyon ortamını canlı tutmayı ve ülkemizin sinir uçlarıyla oynamayı planlayan karanlık ellere azami şekilde uyanık olmalıyız. Milli birlik ve dirliğimizi kundaklamayı hedefleyen iç ve dış husumet cephesine fırsat veremeyiz, inşallah vermeyeceğiz. “

Cumhur İttifakı’nda anlaşmazlık olduğu iddialarına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesini milletin tarihi başarısı olarak gören Bahçeli, “Cumhur İttifakı’nın emsalsiz uzlaşmasıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin uyum ve geniş fırsatlarıyla, Türkiye sorun yumağı haline gelen, kriz üreten demokrasimizi tehdit eden parlamenter sistemin prangalarından kurtulmuştur” dedi.

Bahçeli, Cumhur İttifakı’ndaki partiler arasından anlaşmazlıklar olduğu iddialarını yalanladı:

“Gündeme yansıyan bazı meselelerle ilgili görüş ayrılıkları olduğunu, nevzuhur bir güç mücadelesinin gittikçe serbestleştiğini söylüyorlar. Bu bayağı ezberleri devamlı tekrar eden kötürüm çevrelere ve köhne zihniyetlere diyorum ki, Cumhur İttifakı’nı anlamak ve anlatmak her kişinin harcı değildir. AK Parti ile MHP arasında kurulan ahlaki, samimi ve milli bağı anlamlandırmak ve hak teslimini yapabilmek için öncelikle izan, insaf, irade, vatan ve millet sevdasıyla yoğrulmuş akıl ve yürek lazımdır.”

ABD’nin Teksas gerginliğine “iç çatışma” uyarısı

Bahçeli, konuşmasında ABD hükümetiyle Teksas eyaleti arasındaki gerginliğe de değindi. Seçim sürecindeki ABD’de Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasındaki en ciddi tartışma konularından biri haline gelen gerginlikte, Cumhuriyetçilerin en güçlü başkan aday adayı, eski ABD Başkanı Donald Trump güney sınırının yasa dışı göçmenlerden korunması gerektiğini söyleyerek Teksas’a ulusal muhafız gönderilmesini istedi. Bahçeli, ABD’nin iç çatışma ortamına düşme riskini ortaya çıkardığını söyleyerek uyardı:

“Biz onlar gibi olamayız, fırsatçılık yapamayız, ‘Beter olsunlar’ diyemeyiz. ABD’yi aklıselime davet ediyor, sorunların sabır, sükûnet, sağduyu ve soğukkanlılıkla çözümünü tavsiye ediyoruz. Yakın vadede görür müyüz bilemem ama günün birinde ABD’nin sosyal ve siyasal dokusuna nüfuz eden kuzey-güney ihtilafının tekrar nüksetmesiyle eyaletlerin arka arkaya bağımsızlık ilanlarına insanlık elbette şahitlik edecektir. Herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı vardır ve açık hesap bu dünyada görülecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.