Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli: “Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle adalet yerini buldu”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilliği düşürülen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında açıklama yaptı. Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Bekir Bozdağ’ı tutumundan ötürü tebrik etti, asıl darbe yapmaya kalkanın Anayasa Mahkemesi (AYM) olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü (30 Ocak) TBMM Genel Kurulu’nda milletvekilliği düşürülen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında X hesabından yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, “Yargıtay 3.Ceza Dairesi’nin verdiği adil, hakkaniyetli ve hukuk temelli kararın, TBMM’nin dünkü birleşiminde okunmasıyla ilgili şahsın milletvekilliği düşürülmüş, nitekim adalet yerini bulmuştur” dedi.

Bahçeli, asıl darbe girişiminde bulunanın AYM olduğunu söyledi, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü herkes için bağlayıcıdır. Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü, suçluyu koruma imtiyazı veya bir yargı kararını darbe iddiasıyla yok sayma hakkı olamaz” diye yazdı.

Bahçeli şöyle devam etti:

“Milli iradenin tecelligâhı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anayasa Mahkemesi’nin medya gücünü arkasına alarak ilerlettiği vesayetçi, art niyetli, peşin hükümlü, siyasi hüviyetli sakat ve sancılı tutumunu reddetmiş, Anayasa’nın 84’üncü maddesinin ikinci fıkrası çerçevesinde kesinleşmiş mahkeme kararının gereğini yapmıştır.”

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ’ı, Meclis’teki tutumundan ötürü tebrik eden Bahçeli, “Başkanlık kürsüsü önüne toplanan, sıra kapaklarına vuran, Meclisi’mizi yuhalayarak kendileriyle müsemma olan nefret ve şiddet gösterisine heveslenenler kınanmaya müstahak demokrasi cellatlarıdır” diye konuştu.

Halkı sokağa çağıranların “gaflette” olduğunu belirten Bahçeli, “Sokağı ve kanunsuz direnişi adres gösterenler, dahası ülkemiz aleyhine her türlü pozisyonun alınmasından bahsedenler husumet figüranlarıdır” dedi.

Bahçeli sözlerini şöyle tamamladı:

“Hiç kimse bedeli ve sonuçları çok ağır olacak bir yanlışın faili olmamalıdır. Türkiye’nin anarşiye ve sokak diline teslimiyeti sadece ham bir hayaldir. Demokrasiye ve hukuka saygı herkesin, hepimizin temel sorumluluğudur. Şuur kaybının pençesinde bu sorumluluğun hilafına hareket edenleri ne tarih ne de millet affetmeyecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.