Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TBMM Genel Kurulu’nda HSK üyeliğine Prof. Dr. Çetin Arslan seçildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Hakimler ve Savcılar Genel Kurulu (HSK) üyeliği için seçim yapıldı. Prof. Dr. Çetin Arslan yükseköğretim kurumlarının hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri kontenjanından HSK üyesi olarak seçildi.

Boş bulunan HSK üyeliği için Meclis Genel Kurul’da seçim yapıldı. Seçimin birinci tur oylamasına 369 milletvekili katildi. İlk turda Prof. Dr. Çetin Arslan 342, Prof. Dr. Bayram Keskin 22, Prof. Dr. Ender Ethem Atay üç oy aldı, iki oy ise geçersiz sayıldı.

Birinci turda Anayasada öngörülen üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu olan 400 oya ulaşılamaması nedeniyle ikinci tur oylama yapıldı. Bu turda da beşte üç çoğunluk olan 360 milletvekilinin oyu arandı ancak aranan çoğunluğa ikinci turda da ulaşılamadı. HSK üye seçimi en fazla oy alan iki aday arasında kura çekme suretiyle yapıldı. Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından çekilen kurada Prof. Dr. Çetin Arslan, yapılan gizli oylama sonucunda HSK üyesi olarak seçildi.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, HSK’da boş bulunan bir üyelik için seçilecek adayları belirlemek üzere 17 Ocak’ta toplanmıştı. Yükseköğretim kurumlarının hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri kontenjanından seçilmek üzere aday olan altı kişiden üçü seçilerek Genel Kurul’a sunulmuştu. 

Genel Kurul 6 Şubat’ta toplanmayacak

Genel Kurul’da oylamanın ardından Danışma Kurulu, TBMM Genel Kurulu’nun 6 Şubat Salı günü çalışmaması önerisini sundu. Kabul edilen karara göre Genel Kurul, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümü olan 6 Şubat’ta toplanmayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.