Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzleyin – AYM Başkanı Zühtü Arslan: “AYM kararlarına uyulmamasının hiçbir yasal zemini yok”

AYM Başkanı Zühtü Arslan, yeni AYM Üyesi Yılmaz Akçil’in yemin töreninde konuştu. Törene Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Arslan konuşmasında Yargıtay’ın AYM’nin milletvekilliği Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda düşürülen Can Atalay hakkında verdiği “hak ihlali” kararını tanımamasıyla başlayan yargı krizine değindi.

Arslan, AYM kararlarının tanınmamasının yasal bir zemini olmadığını söyledi, “AYM’nin kararından sonra görüş farklılıklarının bulunduğu gerekçesiyle AYM kararlarına uyulmamasının hiçbir yasal zemini ve temeli yoktur. Beğenmeyip katılmayabiliriz ama uygulanması bir anayasal zorunluluktur” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.