Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TRT World, LGBTİ+ karşıtı belgesel yayınlayacak: İşte ilk fragman

Onur Yürüşleri yasaklanan ve çok sayıda ilde “Büyük Aile Mitingi” ile hedef gösterilen LGBTİ+’lara yönelik baskılar sürüyor. TRT World, LGBTİ+’ları hedef gösteren bir belgesel hazırladı. “True Colors” adındaki belgeselde cinsel yönelimlerinden “pişmanlık” duyan kişilerin anlattıkları yer alacak.

TRT World’e özel bu yeni mini belgeselin duyurusunda “LGBTİ+ lobisinden etkilenenlerin anlatılmamış hikâyelerinin araştırıldığı” belirtildi. Çok yakında TRT World’de yayınlanacak belgeselin 1 dakika 10 saniyelik fragmanında, bazı kişiler cinsel yöneliminden duyduğu pişmanlığı anlatıyor.

Biri, “Kendimi öldürmeyi denedim, neredeyse başarılı olacaktım” derken; diğeri ise “Gökkuşağını, parıltılı unicorn’u öğretiyorlar. Aslında cinsiyet kimliğinin ne olduğuna dair gerçekleri öğretmiyorlar” diyor.

Başka birisi, “Bu politikayı kim yazdı? Neden tartışamıyoruz?” diyerek isyan ederken, bir diğer kişi ise LGBTİ+’ları savunmanın “son derece kârlı bir sektör” olduğunu öne sürüyor.

Fragmanın sonunda ise birisi, “Batı’nın uyanması ve düşünmeye başlaması gerek” diyerek LGBTİ+’nin “Batı’dan ithal edildiği” iddiasına vurgu yapıyor.

İşte ilk fragman:

TRT World Yayın Koordinatörü Mevlüt Selman Tecim, belgeselin fragmanını alıntılayarak şunları yazdı: “Toplumsal cinsiyet ideolojisinin ve LGBT lobilerinin yayılmasından etkilenen anlatılmamış hikayeleri küresel ölçekte ön plana çıkaran yeni dijital serimiz ‘True Colours’ ilgi çekici örnekleri ve deneyimleri gözler önüne seriyor. Hikayeleri izlemek için bizleri takip edin!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.