Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP adaylarını tanıttı | Tanıtım filminde yer almayan Lütfü Savaş aday tanıtımında da yoktu

CHP, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde yarışacak adaylarını tanıttı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz bir ittifakın bir parçasıyız. Bu ittifakın adı Türkiye İttifakı’dır” dedi. Aday tanıtım toplantısında tribünler dolmadı. Hatay’da adaylığı tartışılan ve CHP’nin tanıtım filminde yer almayan Lütfü Savaş toplantıya da katılmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için belirlediği bin 127 adayını Ankara Spor Salonu’nda tanıttı. Salonda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in fotoğrafının da bulunduğu “İşimiz gücümüz Türkiye” yazılı pankartlar bulundu. “Gücümüzü milletimizden güvenimizi yaptığımız işten alıyoruz”, “Şimdi Türkiye’nin gücüne güç katma zamanı” sloganlarının kullanıldığı toplantıda, 81 ilden adaylar yer aldı. 

Tribünlerin üst katları dolmadı 

12.00’de başlaması planlanan aday tanıtım toplantısı bir saat gecikmeyle başladı. Toplantıya 81 ilden belediye başkan adayları, il ve ilçe örgütleri gelirken, milletvekillerinin tamamının katılmadığı görüldü. Salonda tribünlerin üst katları dolmadı ve toplantı sakin geçti. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın destekçileri “Ankara’nın başkanı Mansur Yavaş” sloganları attı. 

Özel, salona kadın adaylarla geldi  

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, salona kadın adaylarla birlikte geldi. Özel salona geldikten sonra tribünlerde “Atamızın mirası Çankaya gençlere emanet” pankartı açıldı. 

Lütfü Savaş toplantıya katılmadı 

Toplantıya, CHP’nin önceki genel başkanlarından Kemal Kılıçdaroğlu ve Altan Öymen katılmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay ve CHP yönetimindeki 11 büyükşehir belediye başkan adaylarının 10’u katılırken Lütfü Savaş’ın toplantıya katılmadığı görüldü.

Eskişehir’de yeniden aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen de toplantıya Eskişehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce ile birlikte katıldı. 

Özel Büyükerşen’in elini öptü 

Özel, konuşması sırasında Büyükerşen’e “CHP’nin hizmetlerinin tüm Türkiye taşınmasına yapacağı katkılarla en gencimizin hepiniz adına ellerinden öpüyorum” sözleriyle teşekkür etti ve elini öptü. Büyükerşen ise “Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere, ne mutlu CHP’liyim diyenlere” dedi. 

DEM Parti ile uzlaşı sağlanan Esenyurt’ta aday duyurulmadı 

Konuşmaların ardından alfabetik olarak illerin adayları sahneye çıktı. Hatay’da yalnızca ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı.

İstanbul’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile uzlaşı sağlanmasının ardından Esenyurt adayı da toplantıda duyurulmadı. 

Kılıçdaroğlu’na vefa yanıtı

Özgür Özel, partisinin önceki genel başkanlarına teşekkür etti. Siyasette zaman zaman “vefa tartışması” olduğunu belirterek, “Bu salona hatırlatmak istediğim bir şey var. O da bir partinin önceki genel başkanlarına vefa göstermek onlardan alınan emaneti, onların partisini, CHP’yi iktidar yapmakla olur. Bunu başaracağız” dedi. 

“Üç beş kişi partiyi tartıştırıyor ama partiliğini kimseye tartıştırmayanlar var”

Aday belirleme sürecinin ardından partiden ayrılarak eleştirel açıklamalar yapan partililere ilişkin, “Hiçbir kötü söz söylemeyeceğim” diyen Özel, aday adayları içerisinde aday gösterilmedikten sonra bile çalışmaya hazır olan partililer olduğunu belirtti:  

“Esas konuşulması gereken benim gönlümde manşette olan kendisi aday olmadığı günün ertesi sabahı adaya telefonu açıp, ‘Çok istedim olmadı ve sizi belirlediler, ben çalışmaya hazırım’ diyenler. Kendisi için giydirdiği aracı aday olan arkadaşına teklif edenler var. Kampanyanın koordinasyonunu üstlenenler var. Kampanya için kendisine ayırdığı bütçeyi ilçe başkanına teslim edenler var. Yani üç-beş kişi partiyi tartıştırıyor ama partililiğini kimseye tartıştırmayan, adayımızın arkasında duran, partinin başarısını kendi başarısı sayanlar var.”

“Biz bir ittifakın parçasıyız”

İttifaklar tartışmalarına da değinen Özel, şöyle konuştu:

Geçen seçimde saraya itiraz edenler yine buradalar. MHP’nin ‘U’ dönüşüne itiraz edenler yine seçmenler. Geçen seçimde bizimle birlikte olan iyi insanlar hala iyi insanlar” dedi. CHP’nin seçime ittifaksız girdiğini kimse kabul etmesin diyen Özel, “Biz bir ittifakın bir parçasıyız, bileşeniyiz. İçindeyiz, bu ittifakın adı Türkiye İttifakı’dır. Partimizin bayrağı var mı, var. Ama Türkiye İttifakı’nın bayrağı Ay yaldızlı al bayraktır. Türkiye İttifakı’nın renkleri kırmızı ile beyazdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.