Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Hatay’da Lütfü Savaş’a alternatif isimleri değerlendirecek | “Hatay halkı mesaj veriyor”

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Yüksek Seçim Kurulu’na 20 Şubat’ta aday listeleri teslim edilmeden önce son toplantılarını yapacak. Hatay’da Lütfü Savaş’a alternatif isimler gündemde olacak. Medyascope’a konuşan CHP’li yetkililer Hatay halkının kendilerine mesaj verdiğini ve anketlerde sonuçların düşüşte olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 18 Şubat’ta Ankara’da yaptığı aday tanıtım toplantısında Lütfü Savaş yer almadı. Toplantıya katılmak için Hatay’dan Ankara’ya gelen Savaş’ın ismi sahnede Hatay adayları okunurken anons edilmedi. Hatay’ın ilçe belediye başkan adayları sahneye çağrılarak kamuoyuna tanıtıldı. 

CHP MYK ise akşam saatlerinde Hatay adayını görüşmek üzere toplanacak ve 19 Şubat’ta konuyu tekrar değerlendirecek. 

Yüksek Seçim Kurulu’na aday listelerinin teslimi için son tarih 20 Şubat Salı. CHP’nin bu tarihe kadar tüm adaylarına karar vermesi gerekiyor. 

“Hatay halkı mesaj veriyor”

Medyascope’a konuşan CHP’li yetkililer “Hatay’da Lüftü Savaş’ın adaylığı bugün ve yarın değerlendirilecek. Anketlerde sonuçlar düşüyor. Hatay halkı da bize bir mesaj veriyor” değerlendirmesinde bulundu. 

Kulislerde, Hatay adaylığı için eski Sanayi ve Ticaret Bakanı ve 18,19,21’inci dönemlerde milletvekilliği yapan Mehmet Dönen ve eski Hatay Barosu Başkanı Cihat Açıkalın’ın ismi geçiyor. 

Savaş protesto edilmişti 

Yeniden aday olarak açıklandıktan sonra Savaş’ın adaylığı kamuoyunda tepki çekmişti.

6 Şubat depreminin yıl dönümünde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı anma töreninde Savaş protesto edilmişti. 

CHP, protestonun ardından aday arayışına devam etmiş ve Hatay’da tekrar anket yaptırmıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.