Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul metrosunun beş yılı: 2019’dan 2024’e raylı sistemler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) Raylı Sistemlerden ve Çevre Korumadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, mevcut yönetimin göreve geldiğinden bu ana tamamladığı metro projelerini Medyascope’a anlattı. Eleştirilere de yanıt veren Alpkökin, geçmiş dönemden devralınan projeleri devam ettirirken karşılaşılan zorluklara ve metro alanlarının verimli kullanımının önemine dikkat çekti.

Mevcut İBB yönetiminin göreve geldiğinde yarım kalan projelerle karşılaştıklarını Medyascope’a anlatan Doç. Dr. Pelin Alpkökin, ihalesi yapılmış ancak başlatılamamış metro projelerine uluslararası sektörün finans sağlama konusunda çekingen olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’nin hiç yeni proje başlatmadığı ve eski İBB Başkanı Kadir Topbaş döneminden kalan yatırımları devam ettirdiği yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Alpkökin, “Keşke bu ihaleleri biz başlatabiliyor olsaydık. O zaman bunların şantiye lojistiğiyle, finansal planlamasıyla çok daha rahat bir süreç yürütebilirdik. Geçmişten gelen böyle büyük bir problemi ayağa kaldırarak belki de sıfırdan metro ihalesine göre çok daha fazla efor harcıyorsunuz” dedi.

“En kıt alanlardan bir tanesi arazi”

Metroların yer altında ciddi hacimler oluşturduğuna dikkat çeken Alpkökin, bu hacimleri verimli kullanmanın önemine dikkat çekerek şunları dedi:

“Dünyadaki en kıt kaynaklardan bir tanesi arazi. Kentin gelişmesini sağlamak istiyorsanız metro alanlarına yakın yerlerde önemli fonksiyonları çok iyi tasarlamanız, düzenlemeniz lazım. Biz erişimi yüksek olan metro hacimleri içerisinde çok daha farklı ve kamuya hizmet getirecek alanlar tasarlıyoruz.”

İBB’nin teknik ekibinin becerilerini anlatan Alpkökin, uluslarası finans kuruluşlarıyla iyi çalışan bir finans ekipleri de bulunduğunu, şeffaf bir yönetim sayesinde kaynakları sağlamada sorun yaşamadıklarnı kaydetti. Bazı izinleri alma noktasında sorunlar yaşadıklarını da belirten Alpkökin, “Birkaç ayda çözülmesi gereken izinlerimiz bir- bir buçuk yıl sürelere denk geliyor. O sırada projelerimizi özkaynaklarımızla devam ettirmeye çalışıyoruz ama çok da kolay olmuyor” diye konuştu.

Açtıkları her metro hattına ertesi gün bindiklerinde çok olumlu tepkilerle karşılaştıklarını anlatan Alpkökin, “İstanbullu metrosunu seviyor. Karşılığı çok büyük olduğu için de elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.