Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzleyin – CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı Meclis’te Lazca konuşurken mikrofon kapatıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Lazca konuşurken mikrofonu kapatıldı.

Ocaklı mikrofonu kapatılmadan önce şöyle dedi:

“Ben de 7 yaşında Türkçe öğrenmiş, 7 yaşına kadar Lazca konuşan bir vekil olarak karşınızdayım. Annem ile, ailem ile iletişim kurduğumda hâlâ Lazca konuşuyorum. Şimdi annem beni ekran başında bekliyor, ‘Benim için Lazca bir şey söyleyecek’ diye ve ben annem için kurguladığım belki birkaç cümleyi size etmeye başladığımda kürsü dokunulmazlığı olan bu mikrofonu kapatmak suretiyle bir demokrasi ayıbı yapmış olacaksınız.”

Tahsin Ocaklı, hazırladığı Türkçe ve Lazca yazıları göstererek şöyle devam etti: “Annem için söyleyeceklerimin Lazcası burada, Türkçesi de burada. Ben size çok basit okunabilir, görülebilir şekilde Türkçesini karşınıza koyuyorum. Şimdi bunu Lazca okumaya başlayacağım ve Meclis’te bu mikrofonumun kapanmasına sebep olacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler