Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın: “YRP’yi rakip olarak görmüyoruz”

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Birol Aydın, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Projelerini, vaatlerini anlatan Aydın, Yeniden Refah Partisi’ni (YRP) rakip olarak görmediklerini vurguladı, “Bizim rakibimiz İstanbul’un tıkanıklıkları, sorunları. Bu sorunların kaynağı da bazen AKP, bazen de CHP” dedi.

Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın, Medya Buluşması ve Proje Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Aydın, toplantıda projelerini, vaatlerini anlattı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aydın, İstanbul’daki oyların yüzde 99’una talip olduklarını söyledi, esas mücadelenin ise yüzde 1’lik kartel, mafya ve rant peşindeki müteahhitlere karşı verileceğini dile getirdi.

Seçimlerde sıradışı sonuçların olabileceğini vurgulayan Aydın, YRP’yi rakip olarak görmediklerini vurguladı: “Bizim rakibimiz İstanbul’un tıkanıklıkları, sorunları, bu sorunların kaynağı da bazen AKP, bazen de CHP.”

“Sırası gelince AKP ve CHP adayına sözümüzü söyleyeceğiz”

Aydın, mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çabalarını takdir ettiklerini ancak çok temel konularda hâlâ çözüm üretilemediğini söyledi, “İstanbul’un dertleri ortada. Sırası gelince AKP ve CHP adayına sözümüzü söyleyeceğiz, çekinmeyeceğiz” dedi.

2023 Genel Seçimleri’nde CHP ile yapılan ittifakın Saadet Partisi’nde bir değişikliğe neden olmadığını altını çizen Aydın, Milli Görüş odaklı belediyecilik anlayışını benimsediklerini söyledi.

“Başarı kişilere değil anlayışa bağlıdır”

Aydın, seçimden sonraki olası bir ekonomik krizde İstanbul’u Saadet Partisi’nin yönetecek olmasının önemli olduğunu dile getiren Aydın, “Türkiye’nin seçim sonrası yaşayacağı sıkıntıları düşünerek söylüyoruz bunu. Bugün Erdoğan’ın Sisi’yle el sıkışmasına şaşırmıyoruz. 15 Temmuz’dan sonra çatışılan kimlerle dirsek temasına girilse dahi şaşırmayız. Ama Milli Görüş belediyeciliğinin merkezinde ahlak var, vicdan var, söz var. Ülkeyi önceliyoruz, İstanbul’u önceliyoruz. 94’te Erdoğan İstanbul’da başarılı oldu da Şükrü Karatepe Kayseri’de başarısız mı oldu? Ahmet Bilgin Diyarbakır’da başarısız mı oldu? Başarı kişilere değil, anlayışa bağlıdır” dedi.

Aydın şöyle devam etti:

“Biz bu süreçte de Tayyip Bey’i AK Parti Genel Başkanı değil Cumhurbaşkanımız olarak görüyoruz. Buna göre ilerliyoruz. Erbakan hocamızın ailesine hürmet ediyoruz ama siyasi bir yol yürüyoruz. Yeniden Refah Partili arkadaşlara başarılar diliyoruz ama biz hiçbir partinin kaçış rampası olmayız. Başka partilerin kendilerini birtakım oyları almak için konumlandırması durumunda olmayız. 23 yıldır biz bunu yaşıyoruz. Türkiye’de Milli Görüş diyen pek çok aktör devreye girdi ama biz Erbakan Hocamızın bize emanet ettiği partinin neferleriyiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.