Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Türkiye ekonomisi depreme ve diğer olumsuzluklara rağmen yüzde 4,5 büyüdü, hani ekonomi kötüydü?”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’da halka hitap etti. Türkiye’nin büyüme verilerini gündemine alan Erdoğan, “Türkiye ekonomisi geçen yıl depreme ve diğer olumsuzluklara rağmen yüzde 4,5 büyüyerek çok önemli başarıya imza attı. Hani ekonomi kötüydü?” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Şubat Perşembe günü Aydın’da halka hitap etti.

TÜİK’e göre Türkiye ekonomisi 2023’te yüzde 4,5 büyüdü. İktisadi faaliyet kollarına göre en yüksek büyüme hızı yüzde 13,3 ile net vergide kaydedildi. TÜİK’in en önemli sorunun hayat pahalılığı olduğuna yönelik araştırmalar ortaya koyduğu 2023’te kişi başına düşen gelir 13 bin 110 dolara çıkarak rekor kırdı. Gündemine Türkiye’nin büyüme verilerini alan Erdoğan, “2023 büyüme rakamları oldukça iyi geldi. Türkiye ekonomisi geçen yıl depreme ve diğer olumsuzluklara rağmen yüzde 4,5 büyüyerek çok önemli başarıya imza attı. Hani ekonomi kötüydü?” dedi.

Türkiye ekonomisinin 14 çeyrek üst üste büyüdüğünü hatırlatan Erdoğan “Türkiye, bu rakamlarla Avrupa’da en çok büyüyen ülke oldu. Gayri Safi Yurt İçi Hasılamız (GSYİH) 1 trilyon 119 milyar dolarlar ilk kez 1 trilyon dolar sınırının üzerine çıktı. Muhalefet, ‘yandık’, ‘öldük’, ‘bittik’ diyordunuz ne oldu? Aydın 31 Mart’ta bu muhalefete dersini verecek” diye konuştu.

28 Şubat’ın yıldönümüne değinen Erdoğan şöyle devam etti:

“Ülkemiz demokrasi tarihinin utanç verici sayfalarından biridir. Aydın bize Adnan Menderes’in emanetidir. Menderes’i hoyratça başbakanlık koltuğundan indirip dar ağacına gönderen zihniyet 28 Şubat darbesinde daha incelikli metotlar kullandı.”

Aydın’da 25 hastanenin olduğu 53 sağlık hizmeti yaptıklarını belirten Erdoğan, “Yatak kapasitesi 950 olan şehir hastanemizle birlikte sekiz sağlık tesisimizin yapımına devam ediyoruz. Aydın’a 34 atık su arıtma tesisi kurduk. Aydın’a 14 baraj, 17 yer altı depolama tesisi inşa ettik. Dört baraj daha inşa ediyoruz. 592 bin dekar zirai araziyi sulamaya aştık. Didim’e önümüzdeki yıl doğalgaz arzını sağlayacağız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.