Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEM Parti, İstanbul seçim beyannamesini açıkladı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), İstanbul seçim beyannamesini açıkladı. DEM Parti İBB Eş Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, seçilmeleri halinde İstanbul’da yapacakları uygulamaları anlattı.

DEM Parti, İstanbul seçim beyannamesini Şişli’deki Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde açıkladı. Beyannameyi DEM Parti İBB Eş Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni okudu. Çepni, “İstanbul’u kendine memleket gören ama rengini, dilini, inancını bu kentin yönetiminde göremeyen milyonların taleplerini bir bir hayata geçireceğiz. İstanbul bir avuç siyaset simsarının değil, herkesin olacak” dedi.

Meral Danış Beştaş da İstanbul’un bir kadın kenti olacağını söyledi, “Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bütçeleme ile kadın odaklı politikalar geliştirecek, İstanbul’u kadın perspektifiyle yeniden şekillendireceğiz. Kadınların kentsel planlamanın bir parçası olduğu, kentsel hizmetlerden eşit yararlandığı, sosyal politikaların her kesimden kadın için ulaşılabilir olduğu bir anlayışı esas alacak, kadın dayanışmasını güçlendireceğiz” diye konuştu.

“Kadınların ihtiyaçları siyasetin merkezine konulacak”

Beyannamede aynı zamanda 8 Mart ve 25 Kasım günlerinde belediye bünyesinde çalışan kadınların ücretsiz ulaşım hakkı olacağı vurgulandı.

Beyannamede kadınların ihtiyaçlarının siyasetin merkezine koyulacağı söylendi, “Belediyelerimizde hayata geçirdiğimiz Kadın Politikaları Daire Başkanlıkları, Kadın İstihdam Merkezleri, Kız Öğrenci Yurtları ve Kreş uygulamalarını İstanbul’da da yaygınlaştıracağız” denildi.

Beştaş ve Çepni, beklenen İstanbul depremiyle ilgili vaatlerini de açıkladı:

  • “İstanbul’da mahallenin dokusunu bozmayacak ve toplumsal dayanışma ağlarına zarar vermeyecek dönüşümü gerçekleştireceğiz.
  • Rant bölgelerini değil risk bölgelerini önceleyen bir dönüşüm gerçekleştireceğiz.
  • Pahalı konutu değil ulaşılabilir, güvenli, depreme hazır konutu hedefleyen bir dönüşüm gerçekleştireceğiz.
  • Depreme dayanıklı ekonomik konut projeleri ve afet daire birimleri kuracağız.
  • Güçlendirme ve dönüştürme için maliyetine, karşılanabilir şartlarda bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. Kentin alt ve üst yapısına ek yükler getirmek yerine, mevcut yükleri azaltacağız.
  • Dünyada çok sayıda örneği olan kiralık sosyal konutlar inşa edeceğiz.
  • Yerinden dönüşümün uygulanacağı yerlerde bütün toplumun birlikte karar süreçlerine katılacağı mekanizmaları oluşturacağız.
  • Yerinde dönüşümü yaparken kenti betona boğmayıp sosyal alanlar ve yeşil alanlar oluşturacağız.
  • Deprem eğitimlerini yaygınlaştırıp her mahallede gönüllü birlikler oluşturacağız. Bu birliklerin kullanacakları arama-kurtarma malzemelerinin depolandığı deprem evlerini her mahalleye kazandıracağız.
  • Deprem toplanma alanlarının sayısını ve yüzölçümünü artıracağız.
  • Çadırlardan ya da konteynerlerden oluşan geçici deprem barınma alanlarını oluşturacağız. Buralarda çadır, elektrikli soba, battaniye, temel gıda gibi malzemelerin depolandığı bölümler kuracağız.
  • Profesyonel arama-kurtarma birlikleri ve merkezleri oluşturacağız.
  • Deprem sonrası beklenen tsunami nedeniyle, risk altındaki, denize kıyısı olan ilçelerde dalgakıran yapımı gibi önlemler alacağız.”

“Toplu ulaşımı teşvik etmek için her türlü önlemi alacağız”

Beyannamede İstanbul’da raylı sistemlerin hızla inşa edileceği belirtildi, “Raylı taşıma, deniz taşıması ve araç güzergâhlarını birbirine bağlayan bir ulaşım ağı oluşturacağız! Ulaşımda araç erişimine değil insan erişimine öncelik vereceğiz. İstanbul’da sayısı 4 milyona ulaşmış olan özel araç kullanımını değil toplu ulaşımı teşvik etmek için her türlü önlemi alacağız” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.