Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu: “İsraf ve ihanet şebekelerine son vereceğiz” | Kurum: “Anca kendi ikballeri için İstanbul’un kaynaklarını çarçur ederler”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, iktidarın politikalarını eleştirdi, “İsraf ve ihanet şebekelerine bu şehirde son vereceğiz” dedi. AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum ise İmamoğlu yönetiminin icraat yapmadığını söyleyerek, “Yapmazlar, öyle bir dertleri yok. Anca kendi ikballeri için İstanbul’un kaynaklarını çarçur ederler” ifadelerini kullandı.

Seçime günler kala İstanbul’da adayların verdiği mesajların tonu giderek yükseliyor. Ekrem İmamoğlu, iktidarı “israf düzenini sürdürmekle” suçlarken, Murat Kurum ise İmamoğlu’nun beş yılda güçlü icraatlar yapmamasını eleştirdi, “Anca kendi ikballeri için İstanbul’un kaynaklarını çarçur ederler” dedi.

İmamoğlu: “Bir kişinin emirlerini yerine getirmeye şartlanmışlar”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar’da sahil ve cadde açılışı yaptı, vatandaşlara seslendi. Rakibi Murat Kurum’un kent lokantalarına yönelik eleştirilerine sert çıkan İmamoğlu, “İsraf ve kibir batağına gömülüp, milletten o kadar uzaklaştılar ki, Kent Lokantalarını bile küçümseyecek kadar kibre boğuldular” dedi.

AKP’nin bir kişinin emirlerini yerine getirme ülküsü etrafında şartlandığını söyleyen İmamoğlu, “Başka bir düşünceleri yok. Sadece bir avuç rantiyeciyi, bir avuç işgalciyi korumakla meşguller” diye konuştu.

Kurum: “Bu seçim İstanbul’un kader seçimi”

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum ise Çekmeköy Kavşak Açılış Töreni’ne katıldı. Kurum, İmamoğlu başkanlığındaki İBB yönetiminin beş yıl içerisinde Çekmeköy’e yatırım yapmadığını belirtti ve şunları dedi:

“İBB koca beş yılda Çekmeköy’de tek bir yatırım yaptı mı? Yapmazlar, öyle bir dertleri yok. Anca kendi ikballeri için İstanbul’un kaynaklarını çarçur ederler. Orada vatandaşın sorunu varmış, ulaşımla ilgili vaat vermiş, vaat gerçekleşecekmiş gibi bir düşünce içerisinde olmazlar. Bırak düşünceyi, adam verdiği halde hatırlamıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Artık İstanbullu kardeşlerimiz trafik çilesi ile uğraşmak istemiyor.”

“İstanbul’un kader seçimi”

İmamoğlu’nun beş yılda tek bir metro ihalesine çıkmadığını söyleyen Kurum, şöyle devam etti:

“Rahmetli Kadir Ağabeyimiz döneminde attığımız temelleri, ‘metroların temellerini ben attım’ diye yalan söylüyor. Hiç utanma, sıkılma, yüz kızarma yok. Bir tarafta verdiği vaatleri hatırlamıyor ama bizim temelini attığımız işleri ‘ben attım’ diyerek yalan söylüyor.”

Kurum ayrıca bu seçimleri İstanbul’un “kader seçimi” olarak nitelendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.