Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YEREL SEÇİM 2024: Muğla | AKP’li Aydın Ayaydın CHP’nin 25 yıllık kalesini yıkar mı?

Muğla, CHP’nin en güçlü kalelerinden biri. CHP’li seçmen, oylarının bugüne kadar hiç değişmediğini, ömürleri boyunca “Atatürk’ün kurduğu parti olan CHP’ye” oy verdiklerinden söz ediyor. Muğlalılar, CHP’den vazgeçer mi? AKP’nin adayı Aydın Ayaydın’ın partisinden uzak, “hizmet odaklı” yürüttüğü seçim kampanyası Muğla’da AKP’ye kazandırır mı? CHP’nin adayı Ahmet Aras, AKP’nin adayı Aydın Ayaydın ve Muğlalılar Medyascope’a anlattı. 

Kurgu: Edanur Tanış

Muğla’da oldukça güçlü bir CHP geleneği var. CHP’li seçmen AKP’nin kimi aday gösterirse göstersin Muğla’da belediyeyi alma şansının olmadığını düşünüyor. Medyascope’a konuşan CHP’li seçmen, bu dönemde de CHP’nin kazanmasına kesin gözle bakıyor.

Yerel seçimlere sayılı günler kala, pek çok şehirde olduğu gibi Muğla’da da gündem seçimden ziyade geçim derdi. Özellikle emekliler, aylıklarının yetersiz olmasından, pahalılıktan ve ekonomik krizden dert yanıyor. 

Kent 25 sene boyunca 2019’da yüzde 36 oy alan CHP’li başkan Osman Gürün tarafından yönetildi. Gürün, bu dönem aday olmayacağını açıklayınca, CHP, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı büyükşehirde aday gösterdi. AKP’nin adayı ise 21. dönem CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın. Muğla’da 2023 Genel Seçimleri’nde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 66 oy, Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 33 oy aldı.

Medyascope mikrofonlarına konuşan bazı AKP’li seçmen de seçimi CHP’nin kazanacağını düşünüyor. AKP’nin yolunun kendisine daha aydınlık geldiğini söyleyen AKP’li bir seçmen, “Yıllardan beri AK Parti kazanamadı ama ümitsiz dünya olmaz” yorumunda bulundu. 

Yerel seçimlerde kime oy vereceği konusunda kararsız olduğunu belirten başka bir seçmen CHP’nin Muğla’da hizmetlerin yetersiz olduğunu bu sebeple önümüzdeki seçimlerde Muğla’da AKP’nin kazanacağını düşündüğünü söyledi.

“Maraton içindeyiz, sandıklar açılmadan seçim kazanılmaz

Medyascope‘a konuşan CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, seçim çalışmalarına son hız devam ettiklerini anlattı. Bodrum Belediye Başkanı olması dolayısıyla Muğlalıların kendisini tanıdığını ve halkla iç içe bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Muğla’da çoğunlukla CHP’ye gönül vermiş seçmelerin yaşadığını dile getiren Aras, “Vatandaşlarımızın CHP’nin sosyal belediyeciliğine, Atatürk ilke ve inkılaplarına olan bağlılığına, çağdaş yönetim anlayışına tekrar oy vereceklerini düşünüyorum. Biz de zaten heyecanımızla, çalışma azmimizle, gençliğimizle ve tecrübemizle bu göreve hazırız” dedi.

Seçimi bir maratona benzeten Aras, hiçbir zaman sandıklar açılmadan kazanılamayacağının farkında olduklarını dile getirdi. 

Sokak sokak dolaşıp projelerini anlattıklarını belirten Aras, Muğla’yla ilgili düşüncelerini hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi. “Türkiye’nin en güzel köşelerinden biri Muğla” diyen Aras sözlerini şöyle sürdürdü: “Ege ile Akdeniz’in tam birleştiği yerde, yaklaşık 1480 km kıyı şeridiyle, turizm potansiyeliyle, tarihi, kültürel, doğal varlıklarıyla burası bir dünya cenneti, onu korumamız lazım. Son dönemlerde ciddi bir yapılaşma baskısı var. Bu altyapı, su, trafik, çevre sorunları gibi ciddi sorunlara yol açmakta. Öncelikle bunları bir bir çözmemiz gerekiyor.” 

“Hükümetin desteğini arkanıza almadan Muğla’nın sorunlarını çözemezsiniz

AKP’nin adayı Aydın Ayaydın şehirde AKP’den uzak, hizmet odaklı bir seçim çalışması yürütüyor. Muğla’nın çok büyük sorunları olduğunu ve belediyenin şehre yatırım yapmadığını Medyascope’a anlatan Ayaydın, “Bu sorunları benim çözmem gerektiğine inandım ve elimi taşın altına koydum, aday oldum. Bu işleri ancak AK Parti ile çözebilirim. Bütün sorunlar birikti, hükümetin desteğine de ihtiyaç olacak. Bu desteği arkanıza almadan sorunları çözme imkanına artık sahip değilsiniz. Eğer zamanında büyükşehir belediyesi her yıl bu hizmetleri rutin hala getirmiş olsaydı bugün ne AK Parti’ye ihtiyaç olurdu ne ben aday olurdum” dedi. 

“Ben onlardan çok daha fazla Atatürkçüyüm

Amacının siyaset değil hizmet olduğunu dile getiren Ayaydın, “Eğer siyasete soyunmuş olsaydım Meclis’e giderdim. Ben hizmet odaklı biriyim. Hiçbir ideolojiye bakmaksızın sorunları çözmek için aday oldum. Emin olun her kesimden tüm siyasi partilerden oy alacağım” diye konuştu.

“Atatürk’ün, cumhuriyet isminin arkasına sığınmıyorum” diyen Ayaydın, “Ben onlardan çok daha fazla Atatürkçüyüm, çok daha fazla cumhuriyetin temel değerlerine saygılı biriyim” diye devam etti.

AKP’ye oy vermek istemeyen seçmenin dahi kendisine oy vereceğine inandığını söyleyen Ayaydın, “Eğer AK Parti’ye oy vermek istemiyorlarsa olaya o gözle bakmasınlar. Sandık başına gittiğinde Aydın Ayaydın’ı görsün, mührü Aydın Ayaydın’ın üzerine basacak. Bir defalık mahsus olmak üzere ben onlardan ödünç oy istiyorum” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.