Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler (22 Mart 2024)

Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

Eylem Tok’un, Oğuz Murat Acı’ya çarparak hayatını kaybetmesine neden olan 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’un kaza haberini aldığı anların görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde Eylem Tok bir kafede oturuyor, kendisine telefon gelmesiyle birlikte paniğe kapılıyor, bulunduğu konumdan hızlı bir şekilde kalkıyor ve aracıyla oradan uzaklaşıyor.

Yerel seçimlere bir hafta kala, Başkent Ankara’da AKP’nin adayı Turgut Altınok’un malvarlığı tartışılmaya devam ediyor. Medyascope, malvarlığı tartışmasında yaşananları gün gün derledi. 

Mevcut İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Başkanı Ali Yerlikaya’nın da AKP için seçim çalışmalarına katılmasını eleştirdi. Yerlikaya’ya üzüldüğünü, kendisinin zor durumda olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Bugün Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu ülkeye yaptığı kötülüklerden biri kendi yakın çevresindeki yetenekli insanları bile çürütüyor olması. Onları bile yok etti” dedi.

31 Mart Yerel Seçimleri’ne çok kısa bir süre kala 20 yıldır AKP’nin yönettiği İstanbul-Beyoğlu’nda adaylara ve seçmene mikrofon uzattık. İlçede adaylar arasında kıyasıya bir yarış söz konusu. Hatta mevcut belediye başkanı ve aynı zamanda AKP’nin yeniden aday gösterdiği Haydar Ali Yıldız ile CHP’nin adayı İnan Güney arasındaki yarışın kafa kafaya gittiğini söylemek mümkün. Dağılan ittifaklar ve değişim talep eden Beyoğlulular bu seçimin kaderini değiştirecek gibi görünüyor. Peki, Beyoğlulular 31 Mart Pazar günü sandıkta kime oy verecek? 

Medyascope’un edindiği bilgiye göre eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde İstanbul için devreye girebilir.

CHP ve DEM Parti’yi hedef alan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bedeli hâlâ bilinmeyen bu kirli pazarlıkların gerisinden hangi pis kokular, hangi menfaat paylaşımları, hangi hain taktikler çıkacak, inşallah hep birlikte göreceğiz. Şu anda yargı bunları takip ediyor. Şimdiden bazı emareler ortaya çıkmaya başladı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.