Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emine Şenyaşar Adalet Bakanlığı önünde orucunu açtı | Hatimoğulları: “Şenyaşar ailesi AKP iktidarı ve yargı tarafından mağdur edilmiştir”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar ile Emine Şenyaşar’ın Ankara’ya taşıdıkları Adalet Nöbeti’nin 58’inci gününde DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları bakanlığın önünde iftar açtı. Hatimoğulları, “Şenyaşar ailesi AKP iktidarı ve onun destekçisi olan yargı tarafından mağdur edilmiştir. Şu anda katiller elini kolunu sallayarak dışarıda. Bunu kabul etmek mümkün değildir” diye konuştu.

AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından 14 Haziran 2018 tarihinde eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Adalet Bakanlığı önündeki Adalet Nöbeti’nin 58’inci gününde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekili Şanlıurfa Milletvekili ve oğlu Ferit Şenyaşar bir kez daha Adalet Bakanı’na seslendi.

Ferit Şenyaşar: “Bütün taleplerimiz mahkeme heyeti tarafından reddediliyor”

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Şenyaşar, yaptığı basın açıklamasında “Bundan beş ay önce 49’uncu gününde Adalet Bakanı annemle görüştü. ‘Gereken adalet sağlanacak, hastanede katliam yapan failler yakalanacak’ dedi ama o süreçte iki tane duruşma yapıldı her duruşmada bütün taleplerimiz heyet tarafından reddediliyor ve suçsuz yere kardeşimiz hala cezaevinde tutuklu bulunuyor” diye konuştu. 

“Adalet Bakanı sözünü tutmadı”

Şenyaşar, Adalet Bakanı’nın sözünü yerine getirmediği için Adalet Bakanlığı’nın önünde eylemlerini sürdürdüklerini belirterek “Bu Türkiye için bir utançtır, bu adaletsizliğin çözülmesini istiyoruz. Suçsuz yere tutuklu bulunan oğlunun serbest bırakılmasını istiyor, eğer bırakılmazsa Adalet Bakanlığı önündeki nöbetimiz sürecek” dedi.

Hatimoğulları: “Şenyaşar ailesi AKP iktidarı ve onun destekçisi yargı tarafından mağdur edilmiştir”

Adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar’ı ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, iftar öncesi kısa bir açıklama yaparak şöyle konuştu:

“Emine Şenyaşar’ın adalet nöbeti, Adalet Bakanlığı’nın önünde devam ediyor. Anamız oruçlu. Orucunu her akşam burada Adalet Bakanlığı önünde, adaletin tecelli edeceği umuduyla açıyor. Ramazan ayının bütün İslam alemine mübarek olmasını diliyorum ve hakikaten aradığımız adalete vesile olmasını diliyorum. Biraz önce Ferit Şenyaşar vekilimiz de ailenin taleplerini sıraladı.

Şenyaşar ailesinin talebi bizim de talebimizdir. Şenyaşar ailesi AKP iktidarı ve onun destekçisi olan yargı tarafından mağdur edilmiştir. Burada kolluk kuvvetinin ihmali de söz konusudur. Ardından toplanan belgelerdeki ihmaller de söz konusudur. Mahkemede adeta katledilenleri suçlayan bir karara imza atıldı, katledilenlere ceza verildi. O yüzden annenin adalet nöbeti çok anlamlıdır.

Ailenin talebi, şu an cezaevinde olan ve yaralı olduğu halde gözaltına alınıp tutuklanan ve tedavisi o süreçte de devam eden insanın içeride tutulmamasıdır. Şu anda katiller elini kolunu sallayarak dışarıda. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Şenyaşar ailesinin talepleri bizim de talebimizdir.”

Adalet Bakanlığı’nın ziyaretçi girişi kapısına “Adalet” yazılı dövizi ile üzerinde “Kim beş yıldır Emine Şenyaşar’ın adalete ulaşmasına engel oluyorsa, Allah onları da aynı acı ile sınasın. Ankara Adalet Nöbetimiz 58’nci gününde” yazılı dövizler asıldı.

Ezanın okunmasının ardından Emine Şenyaşar, orucunu DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, oğlu Ferit Şenyaşar ve Ankara İl Örgütü’yle birlikte açtı. 

Ne oldu?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, seçim çalışmaları sebebiyle iş yerlerini ziyaret etmiş ve taraflar arasında çıkan kavgada Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler ağır yaralanarak Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

AKP’li Yıldız’ın yakınları, Şenyaşar ailesine kaldırıldıkları hastanede saldırmış ve tekrar çıkan kavgada Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar ile milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız ölmüş, sekiz kişi yaralandı.

Şenyaşar ailesinden üç, Yıldız ailesinden ise bir kişinin öldüğü kavganın davasında mahkeme, Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl dokuz ayEnver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası vermişti. Bununla birlikte hastanede yaşananlarla ilgili dosya ayrılmış ve gizlilik kararı konuldu. Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de Adalet Nöbeti başlattı.

Kardeşleri öldürülen Ferit Şenyaşar, iki ay önce 14 Mayıs Genel Seçimi’nde Yeşil Sol Parti şimdiki ismiyle DEM Parti’den Şanlıurfa Milletvekili seçildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.