Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel’den Şükrü Genç’e: “Adaylıktan çekil, pazartesi günü rozetini ben takacağım”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’den aday gösterilmeyince bağımsız olarak seçimlere giren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i isim vermeden eleştirdi. Özel, “Eğer gerçekten bu partiye gönül verdiysen adaylığını çek. Pazartesi günü rozetini ben kendim takacağım” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul-Sarıyer’de konuştu. Özel, CHP’den aday gösterilmeyince bağımsız olarak seçimlere giren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i isim vermeden eleştirdi. AKP’nin kapıda olduğunu dile getiren Özel, isim vermeden Genç’i eleştirdi, “Bir kişinin ne kadar partili olduğunu göreve geldiği gün değil, görevden gittiği gün anlarsın” dedi.

Genç’e adaylıktan çekilmesi için çağrı yapan Özel, “Eğer gerçekten bu partiye gönül verdiysen adaylığını çek. Pazartesi günü rozetini ben kendim takacağım. Yok, şimdi çekilmedin. Pazara getirdin. Bize korkulu rüyayı gördürttün, pazar günü seçimi kazandık, ondan sonra döneyim deme. Vallahi kusura bakma affedemeyiz” diye konuştu.

Özel, emeklilere ek iş yapmalarını söyleyen MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı’ya da konuşmasında tepki gösterdi, “Emekli dediğin ömrü bu devlete, bu millete hizmet için geçmiş. En rahat edeceği zaman hayatı çileye dönmüş. Şimdi devletten bekleme simit sat diyorsun ya sen bu Pazar günü bu emekliden oy bekleme kardeşim. Hesabını soracağız bunun sana” dedi.

Özel’in İstanbul’daki bir başka durağı ise Esenyurt oldu. AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum için oy isteyen 17 bakanı hatırlatarak tepki gösteren Özel, “Mücadeleyi tek başına yürütemediğini kabul edenler bakanlarla İstanbul’a çıkartma yapıyor. İçişleri Bakanı, seçim güvenliğinden sorumlusun, İstanbul’da taraf tutuyorsun. Yazıklar olsun böyle devlet yönetimine!” diye sitem etti.

“TÜİK ne demek: Tayyip’i üzmeyen istatistik kurumu”

Özel, 3 Kasım 2002’de en düşük emekli maaşının bin 500 olduğunu anımsatarak “Yani hiç ellemese, size hiç dokunmasa bugün 26 bin lira maaş alacaktınız. Ama dedi ki, ben emekli maaşını TÜİK’e göre yapacağım, enflasyona onları ezdirmeyeceğim. TÜİK ne demek? Tayyip’i üzmeyen istatistik kurumu. Tayyip Erdoğan’ı üzmedi ama sizi üzdü. Emeklileri perişan etti” diye konuştu.

“Gençler, sakın enseyi karartmayın”

Esenyurt’ta gençlere seslenen Özel, 2023 Genel Seçimleri’ni hatırlatarak, “Biliyorum üzgünsünüz, küskünsünüz, 14 ve 28 Mayıs’ta bu yasakçı, bu baskıcı hükümeti değiştirmek istiyordunuz ve hep birlikte istedik ancak başaramadık. Şimdi gençler, sakın enseyi karartmayın, başınızı öne eğmeyin, umudunuzu kaybetmeyin” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.