Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler (28 Mart 2024)

Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

Yerel seçimlere üç gün kala AREA Araştırma, Adana, Hatay ve Mersin’de yapılan yerel seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Buna göre üç kentte de CHP’den aday olan mevcut büyükşehir belediye başkanları, Karalar, Savaş ve Seçer önde görünüyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bursa’da Gökdere Meydanı’ndaki mitinginde halka seslendi. Erdoğan buradaki konuşmasında emeklilerin zam taleplerine kapıyı tamamen kapattı, “Yatırım bütçemizin tamamını, eğitime veya sağlığa ayıracağımız bütçenin tamamını tahsis etsek bile yetmeyeceğini takdir edersiniz” dedi.

“İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar” toplantısında konuşan AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, ilk altı ay ve bir yıllık acil eylem planını açıkladı. Mevcut İBB yönetimi eleştiren Kurum, çok sayıda yeni metro hattı açaklarını ve metrobüslerin kapasitelerini arttıracaklarını belirtirken, üniversite öğrencilerinin hesaplarına 10 bin liralık desteği hemen yatıracaklarını söyledi. Kurum ayrıca bir yılda 100 kreş açacaklarını vadetti.

181 Twitter (X.com) hesabından oluşan troll ağında yaptığımız incelemede, 2023 Genel Seçimleri öncesinde troll ağından CHP’den milletvekili adayı olan Tuncay Özkan’a ve Vatan Partisi’ne destek tweet’leri atıldığını gördük. Troll ağından AK Parti’yle ilişikli bir kampanya hesabından atılmış bir tweet’e de yoğun etkileşim sağlandığını tespit ettik.

31 Mart Yerel Seçimleri’ne sadece birkaç gün kaldı. Seçimlere çok az bir süre kala seçimden önceki ve seçim günü uygulanacak yasaklar da merak ediliyor. Peki, seçime kadar ve seçim günü hangi yasaklar uygulanacak?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.