Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yıldönümü.
Geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır-Sur Belediyesi’nde mazbata töreni sonrası makam odasında bulunan bir kişinin, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını göstererek hakaret etmesiyle ilgili video, sosyal medyada dolaşıma girdi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Sur Belediyesi’ne yönelik iddianın asılsız olduğunu vurguladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, U.G. isimli şüphelinin tutuklandığını açıkladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde bayrak, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde ise İstiklal Marşı krizi yaşandı. Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclis toplantısında İstiklal Marşı’nın okunmak istenmemesi yönünde iddialar ortaya atıldı. Diyarbakır’da ise Türk bayrağının kaldırıldığına dair iddialar söylendi. Hem Mardin hem de Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri bu iddiaları yalanladı. Fakat İçişleri Bakanlığı hem Sur’a hem de Diyarbakır ve Mardin’e mülkiye müfettişi atadı. Bu arada MHP lideri Devlet Bahçeli bu iddialara ilişkin bir açıklama yayımladı. DEM Parti’nin kapatılmasını istedi, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini söyledi.
Öte yandan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aranın ardından Irak’a gitti. Erdoğan’ın burada çeşitli temasları oldu. Erdoğan Irak Başbakanı Sudani’yle görüştü. Birtakım anlaşmalar imzalandı vs. Ama en önemlisi de Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Mesrur Barzani ile bir araya geldi. Gündemleri ise terör ile mücadeleydi. Erdoğan Irak dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, orada da terörü yok edene kadar durmayacağız dedi. İki ülkenin de hedefinin PKK, YPG ve YPG olduğunu söyledi.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Nuray Mert, Gamze Elvan’ın sorularını yanıtladı.